Η E.T.E. ανέφερε πρόσφατα κέρδη 457 εκατ.ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2020

ΕΤΕ, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, κέρδη τράπεζας, NBG,
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (E.T.E.) πρόσφατα ανέφερε κέρδη 457 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2020...



Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ανέφερε πρόσφατα εντυπωσιακά κέρδη παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία του κοροναϊού φέτος.

Ο Όμιλος National Bank ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 457 εκατομμύρια ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2020, από 239 εκατομμύρια την ίδια περίοδο πέρυσι, εξαιρουμένου του κόστους των 90 εκατομμυρίων ευρώ ενός προγράμματος εθελοντικής συνταξιοδότησης και άλλων σχετικών με τις συντάξεις και κόστος αναδιάρθρωσης, που ανήλθαν σε 27 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, δήλωσε: «Ο Covid-19 συνεχίζει να υπαγορεύει τις κινήσεις της οικονομίας. Η επιβολή περιοριστικών μέτρων και η αυξημένη αβεβαιότητα οδήγησαν σε άνευ προηγουμένου πτώση της οικονομικής δραστηριότητας το 2ο τρίμηνο του 20.

«Ωστόσο, με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας με υστέρηση στον σημαντικό τουριστικό τομέα και την αύξηση των φορολογικών κινήτρων και της ρευστότητας, η δραστηριότητα σε συγκεκριμένους τομείς έδειξε σαφή σημάδια ανάκαμψης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

«Σε αυτό το εξαιρετικό περιβάλλον, ο ρόλος μας στην υποστήριξη των πελατών μας και της ελληνικής οικονομίας είναι πιο κρίσιμος από ποτέ. Για το σκοπό αυτό, έχουμε εφαρμόσει στοχευμένα μέτρα αναστολής πληρωμών και κυβερνητικά προγράμματα στήριξης. "

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι το ίδρυμα είχε χορηγήσει μορατόριουμ για την αποπληρωμή ορισμένων δανείων, ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας είχε εκδώσει νέα δάνεια συνολικού ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε συνδυασμό με τα προγράμματα της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης πρόσθεσε ότι «περισσότερα από 2,0 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετων εκταμιεύσεων βρίσκονται σε εξέλιξη για το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος σημείωσε ότι «Η βασική λειτουργική απόδοση του Ομίλου ήταν ανθεκτική σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Τα βασικά λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 21% ετησίως σε 132 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2020
»

Ο κ. Μυλωνάς ολοκλήρωσε λέγοντας «Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο και καθώς η οικονομία ανακάμπτει, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε το καθιερωμένο και επιτυχημένο Πρόγραμμα Μετασχηματισμού μας. Με βάση την υπάρχουσα δυναμική, η μετάβαση στο ψηφιακό θα επιταχυνθεί, όπως και η εφαρμογή ενός πιο ευέλικτου λειτουργικού μοντέλου, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της Τράπεζας.

«Είμαι περήφανος για τα επιτεύγματά μας κατά τη διάρκεια του ταραχώδους πρώτου εξαμήνου του έτους. διατηρώντας τους ανθρώπους μας ασφαλείς, υποστηρίζοντας τους πελάτες μας και την οικονομία, εκπληρώνοντας έτσι τον ιστορικό μας ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου