τελευταιες ειδησεις

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙΡΟΣ

Χαλκίδα: Κινητοποίηση των Πλημμυροπαθών κατοίκων του Ληλαντίου πεδίου – Παραμένουν αβοήθητοι 40 μέρες μετά τις πλημμύρες!

Δραστικά και άμεσα μέτρα για να μπορέσουν να στηριχτούν τα νοικοκυριά τους και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100% χωρίς προϋποθέσεις και δάνεια ζητούν οι κάτοικοι στο Μπούρτζι που επλήγησαν από τις πλημμύρες τον Αύγουστο.

φώτο tvstar.gr
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής στη Γέφυρα του Βασιλικού, οι κάτοικοι του Ληλαντίου πεδίου βρίσκονται σε απόγνωση και απαιτούν από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο να υλοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, η απομάκρυνση της λάσπης από σπίτια, μαγαζιά και χωράφια και να παγώσουν τα χρέη τους χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους...

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σαράντα ημέρες από τις καταστροφικές πλημμύρες, οι κάτοικοι της περιοχής του Ληλαντίου πεδίου δεν έχουν δει ακόμα τις αποζημιώσεις που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Στο πλευρό των κατοίκων του Ληλάντιου Πεδίου, σύμφωνα με το STAR Κεντρική Ελλάδας, βρέθηκε και ο Βουλευτής του Κουμουνιστικού κόμματος Ελλάδας, Γιώργος Μαρίνος ο οποίος τόνισε πως "πρέπει να δοθούν ουσιαστικά μέτρα για τους πληγέντες και έκτακτα κονδύλια, καθώς όπως είπε τα 600 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση δεν αρκούν σε καμία περίπτωση ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών".

Τό ψήφισμα των Κατοίκων του Ληλαντίου Πεδίου

 Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου

 - Συνεχίζουμε - Διεκδικούμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και προστασίας της ίδιας μας της ζωής.

- Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο:· Nα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100% χωρίς προϋποθέσεις και δάνεια.

· Να υλοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά αντιδιαβρωτικά έργα.
· Να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση της λάσπης από σπίτια, μαγαζιά και χωράφια.
· Να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο. Να καθαριστεί και να
αποκατασταθεί ο αιγιαλός.
· Να δοθoύν αποζημιώσεις στο ύψος του χαμένου εισοδήματος για εργαζόμενους, καταστηματάρχες, αγρότες, κτηνοτρόφους, αλλά και ανέργους που χωρίς να έχουν εισόδημα δεν μπορούν να επιδιορθώσουν καμία ζημιά.
· Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, δήμο χωρίς προσαυξήσεις και τόκους.
· Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος κι αλληλεγγύης, δημοτικά τέλη και λογαριασμό νερού.
· Να ενισχυθεί το δίκτυο συγκοινωνίας για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι που έχουν χάσει τα αυτοκίνητά τους.
· Να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ.
 
 
 
 

 πηγή: tvstar.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια