τελευταιες ειδησεις

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: «H Ελλάδα είναι ανίκανη» - Ζητάει «Δικαιοσύνη σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

Σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας προέβη ο Ρ. Τ. Ερντογάν, σε ομιλία του στην Αγκυρα, συντηρώντας την ακραία ρητορική.


Επιμένει στην σκληρή ρητορική ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας απειλές εναντίον της Ελλάδας. Σήμερα μιλώντας ενώπιον των δικαστών με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς ο Ερντογάν φυσικά και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την χώρα μας.

Επιχειρώντας να συνδέσει την παρουσία του ενώπιον των δικαστών με την ένταση που υπάρχει με την Ελλάδα, είπε: «Οι κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Ο λόγος της δράσης μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχει στόχο την αναζήτηση του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αγνοούν την μεγάλη έκταση της Τουρκίας 780.000 τετραγωνικών χιλιoμέτρων. Η προσπάθεια εγκλωβισμού στις ακτές της, με ένα νησί 10 τ.χλμ, είναι ξεκάθαρη έκφραση αδικίας. Βάζουν μπροστά μας ένα κράτος που, σε όλη την ιστορία του, κρύβεται πίσω από άλλες χώρες, και προσπαθούν να φτάσουν στους δικούς τους κρυφούς στόχους. Κι αυτό είναι μεγάλη αδικία. Βαρεθήκαμε από αυτό το παιχνίδι των σκιών. Άρχισε να γίνεται αστείο. Ρίχνουν ένα κράτος το οποίο δεν έχει προκοπή ούτε στον εαυτό του και να το κάνουν δόλωμα μπροστά στην Τουρκία η οποία είναι μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη».
newsit

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια