«Το Oruc Reis επέστρεψε για συντήρηση και θα συνεχίσει τις έρευνες», ανακοίνωσε το Τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας

Το Oruc Reis επέστρεψε για εργασίες συντήρησης και θα συνεχίσει τις έρευνες, διαμηνύει το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας. 

Στη συνηθισμένη μηνιαία συντήρηση αποδίδει την επιστροφή του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας με ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό πως το Oruc Reis επέστρεψε στην Αττάλεια, τη στιγμή που η Άγκυρα δεν ανανέωσε τη NAVTEX για έρευνες, γεγονός που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαρακτήρισε βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές δραστηριότητες εξερεύνησης και έρευνας στην τοποθεσία Akdeniz Demre-1 στις 10 Αυγούστου. Το Oruc Reis έχει συλλέξει σεισμικά δεδομένα 3.525 χιλιομέτρων στο πεδίο μέχρι στιγμής. Το Oruc Reis επιστρέφει στο λιμάνι μία φορά τον μήνα για προγραμματισμένη συντήρηση, αλλαγή προσωπικού και προετοιμασίες επόμενης αποστολής σύμφωνα με τις αρχές που ενεργεί. Η επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι για προμήθεια και συντήρηση σε μηνιαία βάση είναι πάντα δραστηριότητα ρουτίνας. Το πλοίο θα συνεχίσει τις σεισμικές δραστηριότητες εξερεύνησης και έρευνας μετά τις εργασίες προμήθειας και συντήρησης» 

Αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία συνεχίζει τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησής της στην Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το ότι το γεωτρύπανο Γιαβούζ συνεχίζει τις δραστηριότητές του στο Selcuklu-1 και το το ερευνητικό Μπαρμπαρός στην Ανατολική Μεσόγειο.

πηγή: sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου