Ακύρωση του πτωχευτικού στην πράξη, το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα

Κατερίνα Ακριβοπούλου, το blog της Κατερίνας Ακριβοπούλου, πτωχευτικός νόμος, Κυρ. Μητσοτάκης, Αλ. Τσίπρας,
Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε με την πρόταση μομφής να φέρει στο προσκήνιο τον πτωχευτικό νόμο,σπάζοντας αιφνιδιαστικά την ομερτά της κυβέρνησης και των καναλιών για την πιο βαριά και ανήκεστη βλάβη που θα υποστεί η κοινωνία, από το 2010 και μετά.


Της Κατερίνας Ακριβοπούλου (*)

Δεν είναι μόνον ότι θα χάσουν τα σπίτια τους όσοι κατάφεραν με νύχια και με δόντια να τα κρατήσουν. Το μεγάλο κόλπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στοχεύει-εκτός από την προστασία των τραπεζών- στην βίαιη πτώχευση των φυσικών προσώπων, δηλαδή όλων, πλην ελάχιστων ημετέρων. ‘Ένα κόλπο γκρόσο κατασκευασμένο αποκλειστικά και εμμονικά στο ελληνικό εργαστήριο. Όσοι έχουν μελετήσει ενδελεχώς την Ευρωπαϊκή Οδηγία της 20ης Ιουνίου 2019 για τον πτωχευτικό, διαπιστώνουν ότι αυτό το έκτρωμα δεν είναι κατ΄ανάγκη απαίτηση των δανειστών.

Εν τω μεταξύ το προδιαγεγραμμένο έγκλημα συντελείται ήδη . Η κινεζοποίηση της εργασίας που εμπεδώνεται αναίμακτα μέχρι στιγμής με πρόσχημα την πανδημία, η οικονομική και ψυχική κατάρρευση της κοινωνίας , η πλήρης διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, η αβάσταχτη απομόνωση, η αγελαία κατάσταση πραγμάτων που προωθεί η υποκουλτούρα των καναλιών με προγράμματα – σκουπίδια,η καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού ακροδεξιάς κοπής, έχουν στρώσει τον δρόμο για την άνευ όρων υποταγή του κόσμου στην μοίρα του. Υπό την αιγίδα του πιο αποκρουστικού και διεφθαμένου συστήματος που κουμαντάρει την χώρα και τις ζωές μας, το όπλο μαζικής καταστροφής, δηλαδή η άγρια φτώχεια, δοκιμάζεται αποσπασματικά στα πεδία βολής της καθημερινότητας.

Ως εκ τούτου δεν αρκούν οι δάφνες της καταλυτικής είναι αλήθεια κίνησης-ματ από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα και του βγήκε. Ξεμπρόστιασε το έγκλημα στην κοινή γνώμη. ¨Όμως το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα, για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είναι να μη του βγει στην πράξη του Κυρ. Μητσοτάκη. Διαφορετικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση κινδυνεύει να χρεωθεί για τον εαυτό της αυτό για το οποίο καταγγέλλει με σφοδρότητα την κυβέρνηση: Την επικοινωνιακή διαχείριση και μόνον.

πηγή: eretikos.gr - τo blog της Κατερίνα Ακριβοπούλου 
_______________________________________________________________________

(*) Η Κατερίνα Ακριβοπούλου είναι κορυφαία δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής, σχολιαστής, αρχισυντάκτρια ειδήσεων σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπες. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου