COVID-19: 44 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως - Οργισμένες αντιδράσεις και νέα μέτρα

Κορονοϊός, covid-19, κόσμοε, κρούσματα, θάνατοι, euronews,
Δυναμικές αντιδράσεις στα νέα μέτρα, ενώ τα κρούσματα παγκοσμίως πλησιάζουν τα 44 εκατ. και οι θάνατοι φτάνουν τους 1.116.240!


Σχεδόν 44 εκατ. κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, με τους καταγεγραμμένους θανάτους να φτάνουν τους 1.166.240.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται πρώτες στη λίστα των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα και ακολουθούν η Ινδία, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Ιταλία

Οργισμένοι Ιταλοί βγαίνουν διαρκώς στους δρόμους, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Εστιατόρια και καφέ κλείνουν νωρίς το απόγευμα, κινηματογράφοι και γυμναστήρια έχουν κλείσει.

Οι νεκροί από την COVID-19 ξεπέρασαν τους 220. Ο αριθμός τους θυμίζει τον περασμένο Μάιο που το πρώτο κύμα της πανδημίας χτύπησε σκληρά την Ιταλία.

Όμως οι επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων είναι που προκαλούν οργή στους πολίτες.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε να διαθέσει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ για νέα στήριξη των πολιτών που πλήττονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα που εγκρίθηκαν πριν δυο ημέρες, λόγω κορονοϊού.

«Υπέγραψα την απόφαση για την οικονομική αυτή στήριξη όταν επιβεβαιώσαμε ότι υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι. Τα χρήματα θα σταλούν με τραπεζικό έμβασμα, όποιος έλαβε βοήθειες και την 'Ανοιξη θα έχει στα χέρια του την νέα αυτή βοήθεια, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Αν σεβαστούμε τα περιοριστικά μέτρα που εγκρίναμε, έχουμε καλές πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε τον Δεκέμβριο με μια σχετική νηφαλιότητα, χωρίς ένα στρεσαρισμένο σύστημα υγείας. Διαφορετικά, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ανάγκη να αποφασίσουμε νέο lockdown, κάτι που πρέπει να αποφύγουμε», πρόσθεσε ο Κόντε.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, υπογράμμισε ότι με τους συνεργάτες του «καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια με στόχο να μην επιβληθούν νέοι φόροι, διότι επιθυμούν την κοινωνική ειρήνη».

Γαλλία

Στη Γαλλία αναμένονται νέα ακόμη πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ξεπέρασαν τα 33.000 και καταγράφηκαν 523 θάνατοι.

Ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ προειδοποίησε πως εάν δε ληφθούν τώρα νέα μέτρα τα γαλλικά νοσοκομεία θα φτάσουν σε οριακό σημείο εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων.

Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά συνολικά περισσότερα από 900.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται τώρα το Νότινχαμ.

Η περιοχή τίθεται στην κατηγορία τρία, το υψηλότερο επίπεδο των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Γερμανία

Στη Γερμανία υπάρχουν πληροφορίες για το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα πιο ελαφρύ lockdown, προκειμένουν να περιοριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η Καγκελάριος Μέρκελ συναντάται διαρκώς με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων εξετάζοντας τόσο την πορεία εξέλιξης των κρουσμάτων του κορονοϊού όσο και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία είναι πλέον περίπου δέκα χιλιάδες λιγότερα από το ορόσημο των οκτώ εκατομμυρίων, καθώς το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 43.893 νέα, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Ισπανία

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 18.418 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 267 ακόμη θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Αυτός ημερήσιος απολογισμός θανάτων είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Ιβηρικής.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 35.298 νεκρούς επί συνόλου 1.116.738 μολύνσεων στην ισπανική επικράτεια. Στην κορύφωση του πρώτου κύματος, στα τέλη Μαρτίου, η Ισπανία θρηνούσε σχεδόν 900 θανάτους καθημερινά.

Οι ισπανικές αρχές κήρυξαν σε κατάσταση συναγερμού όλη τη χώρα την 25η Οκτωβρίου προκειμένου να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας και επέβαλλαν απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας για 15 ημέρες από την 26η.

Ινδία

Η Ινδία, με 7,99 εκατομμύρια διαγνωσμένες μολύνσεις, καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, όπου οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί είναι 8,7 εκατομμύρια.

Ο ημερήσιος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βρίσκεται σε πτώση, μετά την κορύφωσή του τον Σεπτέμβριο, όμως ειδικοί προειδοποιούν πως ενδέχεται να υπάρξει νέα επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς πλησιάζουν μεγάλες ινδουιστικές γιορτές.

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 θεωρούνται συγκριτικά λίγοι με δεδομένο το πλήθος των μολύνσεων και τον τεράστιο πληθυσμό της χώρας, έχουν φθάσει μολαταύτα τους 120.010, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 508 ασθενείς, κατά τα επίσημα δεδομένα.
πηγή: euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου