Τη Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου για τα «ελαφρυντικά» και οι ποινές των χρυσαυγιτών

Δίκη Χ.Α., Χρυσή Αυγή, Δικαστήριο, αποφάσεις,

Η δίκη των χρυσαυγιτών θα επαναληφθεί την Δευτέρα οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά και εν συνεχεία,  η απόφαση για τις ποινές ...

To πρωί της Δευτέρας θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που έχουν ζητήσει οι ναζί – εγκληματίες της «Χρυσής Αυγής». Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα στο δικαστήριο ολοκληρώθηκαν στις 5 μ.μ. οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί της προτάσεως της εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά και εν συνεχεία (αυθημερόν ή την Τρίτη, πιθανόν και Τετάρτη), η απόφαση για τις ποινές (οι οποίες εξαρτώνται από τα ελαφρυντικά που θα αναγνωρισθούν).

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο:

— Για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης το πλαίσιο της ποινής είναι από 5 μέχρι 15 έτη κάθειρξης, αλλά με αναγνώριση ελαφρυντικών η ποινή κυμαίνεται από 2 μέχρι 8 έτη.

— Σε όσους καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση το πλαίσιο ποινής είναι από 5 έως 10 έτη κάθειρξη, αλλά με ελαφρυντικό πέφτει σε 1 έως 6 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου