Στο Καστελόριζο κατέπλευσε και το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Kanuni»

Αιγαίο, Καστελόριζο, τουρκικές προκλήσεις, πλωτό γεωτρύπανο, Kanuni, Oruc Reis,
Εκτός από την παρουσία του Oruc Reis στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, μέσα στη χθεσινή νύχτα έδωσε στίγμα ακόμα ένα πλοίο της γειτονικής χώρας, το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Kanuni»

το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Kanuni»

Η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητική της συμπεριφορά την ώρα που στις Βρυξέλλες αναμένεται να αποτελέσει το βασικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Εκτός από την παρουσία του Oruc Reis στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, μέσα στη χθεσινή νύχτα έδωσε στίγμα ακόμα ένα πλοίο της γειτονικής χώρας.

Ο λόγος για το «Kanuni», το οποίο είναι ένα πλωτό γεωτρύπανο και έκανε την εμφάνισή του, έχοντας αποπλεύσει το πρωί από το λιμάνι Tasucu, στην επαρχία της Μερσίνης.

To «Kanuni», το οποίο είναι το τρίτο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο μετά το Fatih και το Yavuz, ταξίδεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα έχοντας κλειστό το σύστημα προσδιορισμού θέσης.

Την ίδια ώρα, το Oruc Reis έχει κινηθεί αρκετά δυτικότερα από το Καστελόριζο και κινείται στην περιοχή νότια της Ρόδου και της Καρπάθου.

Κλειστός ξανά ο πομπός του Oruc Reis

Το Oruc Reis, συνεχίζει και σήμερα να βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έχοντας κλείσει ξανά τον πομπό του, ενώ σε αντίθεση με όσα δηλώνουν οι τούρκοι αξιωματούχοι, παραμένει άγνωστο, εάν έχει ξεκινήσει τις έρευνες στην περιοχή.

Τελευταία φορά που έδωσε στίγμα το τουρκικό πλοίο ήταν λίγο μετά τις 22:00 της Τετάρτης, όταν και βρισκόταν περισσότερα από 60 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Καστελόριζου.
circogreco.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου