Απόστολος Γκλέτσος κατά Νίκου Φίλη: «Κάποιος να τον μαζέψει»! - Απάντηση στις απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην υπουργού

Απόστολος Γκλέτσος, Νίκος Φίλης, δηλώσεις, ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων, Εισόδια της Θεοτόκου,


«Παρακαλώ πολύ κάποιος να μαζέψει τον κ. Φίλη», γράφει σε ανάρτησή του ο Απόστολος Γκλέτσος για τις δηλώσεις του για την προβολή στρατιωτικών και θρησκευτικών εικόνων στη Βουλή

Την έντονη αντίδραση του Απόστολου Γκλέτσου προκάλεσαν οι δηλώσεις του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη σχετικά με την προβολή βίντεο το περασμένο Σάββατο με στρατιωτικές και θρησκευτικές εικόνες στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου.

Ο Απόστολος Γκλέτσος γράφει στην ανάρτησή του: «Ύστερα από τις ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΕΣ δηλώσεις περί Γενοκτονίας των Ποντίων και άλλων πολλών, επανέρχεται τουλάχιστον σε λάθος στιγμή με καινούργιες μπούρδες. Παρακαλώ πολύ κάποιος να μαζέψει τον κ. Φίλη…».
 

Ύστερα από τις ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΕΣ δηλώσεις περί Γενοκτονίας των Ποντίων και άλλων πολλών, επανέρχεται τουλάχιστον σε λάθος στιγμή με καινούργιες μπούρδες. Παρακαλώ πολύ κάποιος να μαζέψει τον κ.Φίλη.....

Δημοσιεύτηκε από Απόστολος Γκλέτσος στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Υπενθυμίζεται ότι ο τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Φίλης,  πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αντιδράσει έντονα για την προβολή βίντεο στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής, με αφορμή την ημέρα εορτασμού των ενόπλων δυνάμεων, 21η Νοεμβρίου, χαρακτηρίζοντας «Ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό»,την απεικόνιση στρατιωτικών και θρησκευτικών συμβόλων στο κτίριο της Βουλής την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Φίλη

Η χθεσινή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Παναγίας, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για την προβολή στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου εικόνων που παραπέμπουν στο διαβόητο "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών". Το κτίριο του βασικού θεσμού της Δημοκρατίας καλύφθηκε από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο.

Πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Για στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας. Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Φαίνεται ότι ο υπό τον κ. Μητσοτάκη συνασπισμός Δεξιάς, "σοβαρής" Ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερου Κέντρου, αγωνιά για το μέλλον του, μετά την πανθομολογούμενη αποτυχία του να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του όλο το τελευταίο διάστημα να αναβαπτίζεται στα βρώμικα νερά του μιλιταρισμού, του σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης.

Είναι, άραγε, τόσο σημαντικά τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα "ορφανά" υπολείμματα της Χρυσής Αυγής, ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, όσον αφορά στο παρόν, τόσο "φιλελευθερισμό" είχαμε να δούμε από τη χούντα..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου