Κλείνει το μεθοριακό φυλάκιο στην Κρυσταλλοπηγή - Έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία

Στέλιος Πέτσας, Κρυσταλλοπηγή, σύνορα, Δημοτική Αστυνομία, Τάκης Θεοδωρικάκος,
Από αύριο, Παρασκευή, 20/11, στις 6 το πρωί κλείνει το μεθοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πύλες της Κακαβιάς, των Ευζώνων και της Νυμφαίας...

Το μεθοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής

Τo κλείσιμο των χερσαίων συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Πρόσθεσε, δε, ότι θα γίνονται rapid test σε όσους μπαίνουν στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, από αύριο στις 6 το πρωί κλείνει το μεθοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πύλες της Κακαβιάς, των Ευζώνων και της Νυμφαίας.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Αστυνομία θα προχωρήσει σε ειδικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς, αλλά και στις μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία του ΥΠΕΣ, Τ. Θεοδωρικάκου, που επικρίνεται έντονα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους εργαζόμενους στους δήμους, δημοτικοί υπάλληλοι μετατρέπονται σε δημοτικούς αστυνομικούς.

Aναλυτικά η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Πρώτον, αναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου, από αύριο στις 6 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής. Στα Βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακκαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Όσοι εισέρχονται στην χώρα, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί, θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους με βάση το PLF που θα έχουν υποβάλει.

Δεύτερον, αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός στην περιοχή. Για αυτό τον λόγο, ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και στους χώρους εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου