Νάσος Ηλιόπουλος: «Ομολογία αποτυχίας» το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη

Νάσος Ηλιόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ, Κορονοϊός, πανδημία, κριτική σε ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης,
«Ομολογία αποτυχίας» χαρακτήρισε το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον «RealFM 97.8»


Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι σε στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, «φάνηκε ότι η Ελλάδα έχει αφήσει σήμερα αναξιοποίητα περισσότερα από 4,5 δισ., χρήματα που θα μπορούσαν να έχουν κατευθυνθεί στη στήριξη της δημόσιας υγείας». Σχετικά με την κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή, 270 λεωφορεία και τρόλεϊ "κάθονται", ενώ θα μπορούσαν με πολύ μικρές επιδιορθώσεις να είναι στους δρόμους». Ανέφερε ότι τα στοιχεία του Ιουνίου 2020 σε σχέση με τα στοιχεία του Ιουνίου 2019, «δείχνουν ότι φέτος έγιναν 2.000 λιγότερα δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προσβάλλει τους πολίτες που τα χρησιμοποιούν καθημερινά, όταν λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έθεσε το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν, εν μέσω "πολέμου" με τον κορονοϊό -όπως τον αποκαλεί ο κ. Μητσοτάκης- να μη γίνονται επιτάξεις ιδιωτικών ΜΕΘ, ή οι οδηγοί μέσων μεταφοράς να παραμένουν αποσπασμένοι σε κυβερνητικά γραφεία».

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για στοχοποίηση των νέων ανθρώπων με σκοπό «να κρυφτεί η κυβερνητική ανεπάρκεια». Είπε ειδικότερα ότι οι εργασιακοί χώροι «έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, με κυβερνητική ευθύνη» και ότι «επειδή η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει ούτε τα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους, ούτε στα μέσα μεταφοράς, στοχοποιεί τη νεολαία λέγοντας ότι μονίμως γλεντάει στις πλατείες». «Οι νέοι άνθρωποι, όμως, εργάζονται στην πρώτη γραμμή στην εστίαση, στα σουπερμάρκετ, στα courier και τα delivery», είπε.

Σε σχέση με τα εργασιακά, σχολίασε ότι «το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν είναι απάντηση στην πανδημία, αλλά μία ακόμη πανδημία», κατηγορώντας τη ότι «σχεδιάζει να νομιμοποιήσει την απλήρωτη εργασία, να διαλύσει το οκτάωρο», ότι «έχει κάνει κανόνα την αναστολή των συμβάσεων εργασίας» και ότι «καταργεί ουσιαστικά την Επιθεώρηση Εργασίας» και «ψηφίζει αυτόν τον πτωχευτικό, που οδηγεί σε μαζικές εξώσεις εν μέσω πανδημίας».

«Η κυβέρνηση φαίνεται τελικά ότι δεν δίνει μάχες με όρους πολέμου, δίνει επικοινωνιακές, προπαγανδιστικές μάχες και τα αδιέξοδα της πολιτικής της τα πληρώνει η κοινωνία», υπογράμμισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου