ΧΑΛΚΊΔΑ WEATHER

Κορονoϊός - Ελλάδα : Εντυπωσιακή η διαφορά Βορρά – Νότου στα κρούσματα

Σε αυτόν τον χάρτη που δημοσιεύεται στη έκθεση του ΕΟΔΥ διαπιστώνεται σχεδόν η μονομερής επιβάρυνση με COVID-19 σχεδόν όλων των νομών στην βόρειο Ελλάδα...


Την εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ βόρειου και νότιου τμήματος της χώρας στη διασπορά του κορονοϊού αποτυπώνει ο νέος χάρτης του ΕΟΔΥ με το επιδημιολογικό φορτίο όλων των περιοχών από τις αρχές της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

Σε αυτόν τον χάρτη διαπιστώνεται –όπως έχει προκύψει κι από πίνακες που έχει παρουσιάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα «Το Βήμα»- σχεδόν η μονομερής επιβάρυνση με κορονοϊό σχεδόν όλων των νομών στην βόρειο Ελλάδα.

Αντιθέτως, το νότιο τμήμα της χώρας – με οριογραμμή τους νομούς Μαγνησίας, Καρδίτσας και Αρτας – φαίνεται να έχει εξαιρετικά μικρότερο αριθμό κρουσμάτων.

Με σημαντική διαφοροποίηση μόνο στην Αττική όπου και πάλι όπως έχει επισημανθεί ο αριθμός των κρουσμάτων με συνεκτίμηση του πληθυσμού της είναι μικρότερη από 600 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τους τελευταίους μήνες που υπολείπεται από όλους σχεδόν τους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης κι άλλους.

τα ΝΕΑ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη