Κύπρος: Δεκάδες συλλήψεις στα χθεσινά επεισόδια σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα στη Λεμεσό (video)

Κύπρος, Λεμεσός, κορονοϊός, επεισόδια, διαμαρτυρία για μέτρα, ΚΥΠΕ,
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Διοικητηρίου που βρίσκεται στην καρδιά της οδού Ανεξαρτησίας, και σ αυτήν, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν περίπου 3 χιλιάδες πολίτες...


Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Διοικητηρίου που βρίσκεται στην καρδιά της οδού Ανεξαρτησίας, και σ αυτήν, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν πέραν των 3 χιλιάδες πολίτες που εξέφρασαν ειρηνικά την αντίθεση τους με τα αυστηρά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για ανακοπή της πορείας του κορονοϊού.

Συγκρούσεις ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και ομάδας διαμαρυρίας για τα μέτρα σημειώθηκαν χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ στη Λεμεσό της Κύπρου, γεγονός που οδήγησε  στον τραυματισμός τεσσάρων αστυνομικών και τη σύλληψη 30 ατόμων, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ. 

Τα επισόδεια άρχισαν ότα νεαροί κουκουλοφόροι συγκρύστηκαν με αστυνομικούς, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και στη συνέχεια πέταξαν αντικείμενα και πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ δεν έλλειψαν και οι υλικές ζημιές τόσο σε αυτοκίνητα, όσο και σε βιτρίνες καταστημάτων. Στη συνέχεια ακολούθησε κυνηγητό στους δρόμους της πόλης, όπου έγιναν και οι συλλήψεις. 

Εννέα από τους συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησής τους για αδικήματα οχλαγωγίας. 

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά των μέτρων δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας, καθώς υπήρξαν εικόνες και έντονου συγχρωτισμού, δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις, ενώ ελάχιστοι φορούσαν μάσκα.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στη Λεμεσό:

πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου