Σεργκέι Λαβρόφ: «Τέλος στις σχέσεις με ΕΕ αν απειλήσουν την οικονομία της Ρωσίας»

Ρωσία, Ε.Ε., Σεργκέι Λαβρόφ, σχέσεις,


«Δεν θέλουμε να απομονωθούμε από τον κόσμο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ...

Κλιμακώνεται η διαμάχη της Μόσχας με τις Βρυξέλλες. Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να διακόψει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η τελευταία την πλήξει με οδυνηρές οικονομικές κυρώσεις.

«Δεν θέλουμε να απομονωθούμε από τον κόσμο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση δέχονται νέα πίεση εξαιτίας της σύλληψης και της φυλάκισης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία τροφοδότησε συζητήσεις για ενδεχόμενες νέες κυρώσεις.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, έστειλε σαφές μήνυμα στις Βρυξέλλες, σε συνέντευξη που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του υπουργείου τονίζοντας πως η Μόσχα δεν θα διστάσει να τερματίσει τη σχέση της με την Ένωση, σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων που θα θέσουν σε κίνδυνο τη ρωσική οικονομία.

«Είμαστε έτοιμοι. Αν δούμε ξανά ότι υπάρχουν κυρώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν κινδύνους για την οικονομία μας, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων τομέων της. Δεν θέλουμε να απομονωθούμε από τον κόσμο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ σύμφωνα με όσα μεταδίδει το sputniknews.gr.

Το θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, είχε αφήσει ανοικτό ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικά Θέματα, Ζοζέπ Μπορέλ λέγοντας πως θα υποβάλλει «συγκεκριμένες προτάσεις» στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 22 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου