"Ρουσφετολογικοί", εκτός σειράς, εμβολιασμοί στελεχών της ΝΔ - Πυρά κατά της κυβέρνησης

Εμβολιασμοί, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ.,

Σύμφωνα με νέες καταγγελίες κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού στο Ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας» στη Θεσσαλονίκη, εμβολιάστηκαν 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα...

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Οι καταγγελίες αφορούν στα ιδρύματα στον Άγιο Δημήτριο και στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με αυτές, κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, εμβολιάστηκαν 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα, 12 σε κάθε ένα εξ αυτών, με τελευταία ημερομηνία εμβολιασμού 16 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα αυτά έχουν φιλικές σχέσεις με ανθρώπους του ιδρύματος και οι ηλικίες τους ξεκινούν από 40-45 ετών. Τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα για να διερευνήσει την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι τα ιδρύματα αυτά ανήκουν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τα καθήκοντά τους απάλλαξε την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εμβολιασμών εκτός σειράς. Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργου Στεργίου, τέθηκε σε αναστολή και η κομματική τους ιδιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο Δρ. Τσαβλής είναι πνευμονολόγος στο ένα από τα δύο ιδρύματα, στο οποίο φέρονται να εμβολιάστηκαν εκτός σειράς άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Σε ό,τι αφορά την κ. Ακριτίδου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να εμβολιάστηκε η ίδια εκτός σειράς στο ένα από τα δύο ιδρύματα στο οποίο είναι γιατρός η κόρη της.

Όπως ανακοινώθηκε από την Νέα Δημοκρατία, με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν



Πυρά κατά της κυβέρνησης για τους "γαλάζιους ρουσφετολογικούς" εμβολιασμούς

Nέα σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης για δεύτερη μέρα αναφορικά με τις αποκαλύψεις «γαλάζιων ρουσφετολογικών» εμβολιασμών εκτός σειράς στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας μετά την εισαγγελική παρέμβαση για καταγγελίες 24 συνολικά παράτυπων περιπτώσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στην υπόθεση τονίζοντας η διαγραφή δυο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία προχώρησε χθες το κυβερνών κόμμα, δεν μπορεί να παραγράψει το ανεκδιήγητο πλιάτσικο παρατρεχάμενών της στα εμβόλια.

«Ούτε να κουκουλώσει το σκάνδαλο των 24 παράτυπων εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη και να προστατέψει την εκλεκτή του κ. Μητσοτάκη, Βίκυ Νάκου, που παραμένει στη θέση της και η οποία οργάνωσε το πλιάτσικο στερώντας εμβόλια από παιδιά με αναπηρία και ηλικιωμένους» σημειώνει η Κουμουνδούρου, που περιμένει να δει «αν η Ν.Δ. θα διαγράψει και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου» (σ.σ. ο οποίος εμβολιάστηκε εκτός σειράς εμβολιασμός την περασμένη Κυριακή στο νησί της Χάλκης).

«Πέρασε ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα του COVID19 και πολλά από τα γαλάζια στελέχη της Ν.Δ. δεν έχουν καταλάβει τίποτα, ούτε σε επίπεδο λειτουργίας ούτε σε επίπεδο νοοτροπίας. Το ρουσφέτι παραμένει ρουσφέτι για τη Νέα Δημοκρατία, όποιες και αν είναι οι συνθήκες» σχολιάζουν σε κοινή δήλωση οι τομεάρχες Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Όπως σημειώνουν οι Κώστας Ζαχαριάδης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, «κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. με ηγετικές μάλιστα θέσεις στον δήμο, αλλά και μέλη των οικογενειών τους, εμβολιάστηκαν "επειδή είχαν μπάρμπα στην Κορώνη"». «Δυστυχώς, όπως φαίνεται το πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος βρίσκεται στο DNA της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και εις βάρος παιδιών. Υποσχέθηκαν στον λαό πως θα είναι άριστοι, στην πράξη όμως αποδεικνύονται πλιατσικολόγοι της διπλανής πόρτας.» τονίζουν.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα εξαπέλυσε και το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζοντας πως «η Ν.Δ. και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων και ότι νομίζουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη και εις βάρος του κοινωνικού συνόλου».

Αναφερόμενος επίσης στις «πρόσφατες αποκαλύψεις για τον κ. Χατζημάρκο και για επώνυμα γαλάζια στελέχη στη Θεσσαλονίκη» το ΚΙΝ.ΑΛ. σχολιάζει πως: «Φαίνεται ότι τα παραδείγματα της Ικαρίας και της Πάρνηθας τους εμπνέουν».

Τέλος, σημειώνει ότι οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, «όμως στη Ρόδο για τον κ. Χατζημάρκο ακόμη περιμένουμε» και θέτει το ερώτημα αν «θα καθυστερούσαν αν επρόκειτο για απλούς πολίτες»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου