Μπάιντεν: «Όχι στην άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν»

ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ΙΡΑΝ, κυρώσεις, πυρινικά,

«‘Οχι» του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν όσο δεν τηρεί τις δεσμεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS

Οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν δεν θα αρθούν όσο η Τεχεράνη δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για το πυρηνικό της πρόγραμμα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ερωτηθείς για τη δυνατότητα να αρθούν οι κυρώσεις ώστε να πειστεί το Ιράν να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να διασωθεί η συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε ξεκάθαρα «Όχι», σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή. 

Στη δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν οι Ιρανοί πρέπει «πρώτα να σταματήσουν να εμπλουτίζουν ουράνιο», ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε με ένα νεύμα του κεφαλιού. Δεν ήταν σαφές τι εννοούσε, καθώς το Ιράν επιτρέπεται να εμπλουτίζει ουράνιο εντός ορισμένων ορίων στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας που υπογράφηκε στη Βιέννη το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου