Απαντήσεις από τον Μητσοτάκη για το όργιο αστυνομικής βίας ζητάει ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή

Σε μια συζήτηση που προδιαγραφόταν ότι θα διεξαχθεί έτσι κι αλλιώς σε υψηλούς τόνους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί τον πρωθυπουργό πως, αν κάποιος πυροδοτεί την ένταση, είναι ο ίδιος.

LEFT.gr - 12/3/2021

Να σταματήσει να επενδύει στη στρατηγική της έντασης αναμένεται να καλέσει σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Αλ. Τσίπρας τον Κ. Μητσοτάκη. Σε μια συζήτηση που προδιαγραφόταν ότι θα διεξαχθεί έτσι κι αλλιώς σε υψηλούς τόνους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί τον πρωθυπουργό πως, αν κάποιος πυροδοτεί την ένταση, είναι ο ίδιος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει ενώπιον της Βουλής, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», στις 10:30 το πρωί, στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα με θέμα την πρωτοφανή αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν.

O Kυρ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις, για την απρόκλητη απαγόρευση διαδηλώσεων και τη διάλυσή τους, για τις ασύδοτες συμπεριφορές των αστυνομικών ακόμα και σε απλούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. για τη διάχυτη αστυνομική βία και το όργιο καταστολής σαν αυτό που βίωσαν εκατοντάδες πολίτες προχθές στη Νέα Σμύρνη, για την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια και την ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας. 

Η συζήτηση έρχεται μερικές ώρες μετά την ογκώδη διαδήλωση στο Σύνταγμα, το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο της «ημέρας Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό» αλλά και ένα 24ωρο μετά την κατασταλτική επιχείρηση στο ΑΠΘ για την διάλυση μιας κατάληψης που είχε ανακοινωθεί ότι θα λήξει...

Τελευταία αποκάλυψη, που πιθανά θα απασχολήσει και τη σημερινή συζήτηση, είναι το βίντεο με μολότοφ να εκτοξεύεται από τη μεριά της αστυνομίας προς διαδηλωτές στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου