Για τη Δημοκρατία, εναντία στον Αυταρχισμό: Μέρα Δράσης την Πέμπτη, 11/3. στο Σύνταγμα

Δημοκρατία, αυταρχισμός, Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, Πρωτοβουλία καλλιτεχνών, φοιτητικοί σύλλογοι, πανεπιστημιακοί,


ΚΑΛΕΣΜΑ: Όλοι και όλες στο Σύνταγμα την Πέμπτη 11 Μαρτίου, 18:00, μαζί με την Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.»

ThePressProject - 10/3/2021

Σε ημέρα δράσης για τα δημοκρατική δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό καλεί η Πρωτοβουλία Νομικών και Δικηγόρων, η Πρωτοβουλία καλλιτεχνών, αλλά και κόμματα και οργανώσεις, με κινητοποίηση στις 18:00 το απόγευμα την Πέμπτη, στο Σύνταγμα. «Απευθυνόμαστε στον νομικό κόσμο, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πανεπιστημιακούς που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις επιτροπές δημοκρατικών δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες καλλιτεχνών, τα εργατικά σωματεία, όλες τις οργανώσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες που αγωνιούν για την διαφαινόμενη απειλή κατά της δημοκρατίας» τονίζει η Πρωτοβουλία Δικηγόρων.


Το event της εκδήλωσης μπορεί να βρεθεί εδώ

«Μετά και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι υπάρχει δομικό και θεσμικό πρόβλημα αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας. Η δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντος πολίτη, με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος και με ταυτόχρονη παράθεση των πολιτικών του φρονημάτων και της οργανωτικής του ένταξης, ξυπνάνε μαύρες μνήμες φακελώματος των πολιτών και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να διερευνηθούν δικαστικά» αναφέρει επίσης η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών.

Προσθέτει ότι:

Ως Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών έχουμε ήδη κάνει οκτώ καλέσματα σε συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα προκειμένου να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην ολέθρια κυβερνητική επιλογή να οδηγήσει σε θάνατο τον κρατούμενο απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Οι έξι πραγματοποιηθείσες συγκεντρώσεις ήταν μαζικότατες και ειρηνικές, ενώ οι δύο χτυπήθηκαν αναίτια από την Αστυνομία με αύρα, γκλομπ, δακρυγόνα και κρότου λάμψης χωρίς να έχει προηγηθεί οποιοδήποτε βίαιο επεισόδιο και χωρίς καν να έχει υπάρξει εκδοθείσα απαγόρευση.

Ως δικηγόροι βιώσαμε στα σώματά μας την “αύρα” της δημοκρατίας του κυρίου Χρυσοχοΐδη και τις ύβρεις αφιονισμένων αστυνομικών οργάνων κατά των οικογενειών μας. Τους το λέμε και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: η μαχόμενη δικηγορία, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε και την ασκούμε, δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί από τη βία και τις ύβρεις κρατικών τραμπούκων.

Κάλεσμα απευθύνει και η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών, τονίζοντας ότι «όποιος στη “Δημοκρατία” κοιμάται, ξυπνά στη Δικτατορία» και αναφέρει επίσης:

«Καλούμε όλους ανθρώπους των τεχνών, κάθε δημοκρατικό πολίτη και κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 11 Μαρτίου, ώστε να μετατρέψουμε τη μέρα αυτή, σε μέρα μαζικής υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Η κατασταλτική και εκδικητική μανία αυτής της κυβέρνησης στρέφεται, πια, ανοιχτά, ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Τα πρόσφατα γεγονότα της Νέας Σμύρνης δεν αφήνουν αμφιβολία. Τα αλλεπάλληλα περιστατικά άγριας αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας σε συνδυασμό με την μεθοδική συγκάλυψη και στρέβλωση των γεγονότων από τα ΜΜΕ συνιστούν προσπάθεια εκφασισμού της καθημερινότητας, δημιουργώντας ένα πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας.

Τα όποια δημοκρατικά δικαιώματα μας παραχωρεί το κράτος τους, περιστέλλονται αποφασιστικά. Η απεργία πείνας του φυλακισμένου ΔΚ με μοναδικό αίτημα τη μεταγωγή του στο κελί που ορίζει ο νόμος, έχει μετατραπεί σε ακόμα ένα πεδίο εκδήλωσης εκδικητικότητας της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πια, ούτε καν τους νόμους που η ίδια ψηφίζει με ισονομία απέναντι σε όλους τους πολίτες. Γιατί έτσι γουστάρει. Έχουμε μια κυβέρνηση αυταρχική, εκδικητική, σκοταδιστική που επιτίθεται στο λαό της. Είτε αυτός είναι στο δρόμο, είτε στα νοσοκομεία, είτε στις φυλακές.

Εμείς, οι καλλιτέχνες από κάθε χώρο, είμαστε αποφασισμένοι να συσπειρωθούμε ενάντια στην απροκάλυπτη βία της κυβέρνησης ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους. Ακριβώς γιατί είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του λαού και των εργαζομένων.

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα την Πέμπτη 11 Μαρτίου, μαζί με την Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου