Ο εθνικός μας «ξεβλαχεφτής» και το «όραμα» του Κυριάκου στην Κολομβία των Βαλκανίων

Κατερίνα Ακριβοπούλου,

Χωρίς καμία λογοδοσία σε κανέναν, χρέωσε το ήδη χρεωκοπημένο κόμμα της Ν.Δ. με 118.000.000 ευρώ επί πλέον, αλλά εσένα σου παίρνει το σπίτι η Τράπεζα και η εφορία τον μισθό σου.

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου*

Στην Κολομβία των Βαλκανίων, το μητσοτακικό γκουβέρνο δρα,  συμπεριφέρεται και αυτοτροφοδοτείται με βάση το μοντέλο της  μεταμοντέρνας μοναρχίας, εμπλουτισμένο με όλα τα τοιχεία του σύγχρονου τάχα μου κοσμοπολίτικου απολυταρχισμού, διανθισμένο με τις αναγκαίες υπερβολικές δόσεις κιτς.

Ο άναξ του Μαξίμου, περιστοιχιζόμενος από μη εκλεγμένους αυλικούς στην πλειοψηφία τους σημιτικής προέλευσης, έχει συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες, από την ΕΥΠ μέχρι την ΕΡΤ και από το Αθηναϊκό ρακτορείο Ειδήσεων μέχρι τα μεγάλα δημόσια έργα. Χωρίς καμία λογοδοσία σε κανέναν, χρέωσε το ήδη χρεωκοπημένο κόμμα της Ν.Δ. με 118.000.000 ευρώ επί πλέον, αλλά εσένα σου παίρνει το σπίτι η Τράπεζα και η εφορία τον μισθό σου.

Έχει καταστήσει διακοσμητικούς τους υπουργούς του αποψιλώνοντας τα χαρτοφυλάκια τους από όλες τις κρίσιμες αρμοδιότητες, μη τυχόν και ξεφύγει κάποιο κονδύλι για έργα και πρωτοβουλίες που δεν έχουν άμεσο όφελος, κατά προτίμηση ιδιωτικό…

Περιφρονεί συστηματικά και υποβαθμίζει συντεταγμένα και επιδεικτικά τον βασικό πυλών α για την λειτουργία της Δημοκρατίας, όπως είναι η κοινοβουλευτική λειτουργία, καθιστώντας την Βουλή έναν απλό ιμάντα για την επικύρωση των πρότζεκτ του και μόνον.

Σερβίρει με περισσή θρασύτητα ψεύτικα στοιχεία που αφορούν όλη την ζωτική για την ζωή μας και την επιβίωση μας γκάμα. Μαγειρεμένους δείκτες για την πανδημία, πειραγμένα στοιχεία για τον τουρισμό, δημιουργική λογιστική για την Οικονομία, κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και φρούδες ελπίδες προς το πόπολο ότι θα ωφεληθείαπό το Ταμείο Ανάκαμψης.

Περιφρονεί βαθιά τον δημόσιο χώρο και δεν το κρύβει. Οι φωστήρες επικοινωνιολόγοι του δεν τόλμησαν καν να τον προστατέψουν απεό την ύβρι που ξεστόμισε προσφάτως, λέγοντας ότι δεν είναι υποχρεωτικό το Σύστημα Υγείας να είναι κρατικό!

Απεχθάνεται τον λαό επειδή στην μισάνθρωπη αντίληψη του το
κοινωνικό κράτος κλέβει πόρους από τον ιδιωτικό κράτος. Έταξε την εργασιακή ζούγκλα στα μεγάλα αφεντικά του και την προετοιμάζει ακάθεκτος, προκαλώντας ακόμη και τους δικούς του ψηφοφόρους.

Λιγωμένος από την κενοδοξία του υποδέχεται χαριεντιζόμενος την επίσημη καλεσμένη του, βασιλική- μετά τρούλου- Σοφία της Ισπανίας, με το γαλαζοαίματο φαντασιακό του στην κορυφή και το στοιχειώδες μέτρο ενσυναίσθησης στον πάτο. Τόσο πάτο που… διέρρευσε ο ίδιος ότι η καλοπροικισμένη από τις στερήσεις του ελληνικού λαού Σοφία, του ίππε πώς «είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός και τον θαυμάζει όλος ο κόσμος». Η πλάκα είναι ότι τα πιστεύουν κιόλας…

Προωθεί με εμμονή την αλλοίωση της κοινής αισθητικής και την ακύρωση κάθε πολιτικής έννοιας και σκέψης, απελευθερώνοντας από το τζίνι της κενότητας, την ρηχότητα κάθε κνώδαλου που περιδιαβαίνει την δημόσια σφαίρα, ως γκουρού του τίποτα.

Δεν αρκούν οι φλώροι με τα αγορασμένα πτυχία, οι φάλτσες φυσαρΜόνικες ή οι μουρλοκακομοίρες που μάχονται την κυτταρίτιδα και τις τρίχες. Τώρα ελπίζει στην επανέκδοση από τον εθνικό μας «ξεβλαχεφτή», του σημιτικού ευαγγελίου που προήγαγε το life style της «βίζιτας» και της αρπαχτής.

Το σύστημα έχει όραμα. Η επικυριαρχία της Μητσοτακιάδας πρέπει να εξελιχθεί περαιτέρω με ανακύκλωση σκουπιδιών, από όπου και ανπροέρχονται…


_______________________________________________________________________

(*) Η Κατερίνα Ακριβοπούλου είναι κορυφαία δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής, σχολιαστής, αρχισυντάκτρια ειδήσεων σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπες. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου