Αλέξης Τσίπρας: «Κρίσιμο να ενισχυθούν οι προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη» (video)

ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ευρώπη, προοδευτικές δυνάμεις,

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν πρέπει «να μείνουμε προσηλωμένοι στις συνταγές του χθες, που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία»

«Ο κόσμος μετά την πανδημία αλλάζει. Η εδώ και τέσσερις δεκαετίες κυριαρχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου έχει αρχίσει πια να κλονίζεται» τόνισε στην τακτική συνάντηση Ευρωσοσιαλιστών ηγετών στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται προσκεκλημένος ως παρατηρητής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «η πανδημία αλλά και η κλιματική κρίση μας αναγκάζουν να ξαναδούμε και να ξαναθυμηθούμε ξεχασμένες προτεραιότητες και ανάγκες. Την ανάγκη πάνω από όλα να στηρίξουμε τη δημόσια Υγεία, με σταθερά και δυνατά, ισχυρά συστήματα Υγείας και κοινωνικής Πρόνοιας, την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση που απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη και την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής που έχει επιφέρει η ραγδαία όξυνση των ανισοτήτων τα τελευταία χρόνια
».«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κρίσιμο παντού στην Ευρώπη να ενισχυθούν οι προοδευτικές δυνάμεις που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα αυτά ζητήματα και να καλύψουν τις βασικές κοινωνικές ανάγκες που έχουν προκύψει» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δήλωσε ότι «η πιθανότητα να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση σε μία κρίσιμη χώρα, όπως η Γερμανία το επόμενο διάστημα, θα είναι κρίσιμη για την επόμενη μέρα της Ευρώπης. Όπως επίσης, η κρισιμότητα αυτή αφορά και την Ελλάδα. Την Ελλάδα που έχει ανάγκη να κοιτάξει μπροστά. Σε μια Ευρώπη και έναν κόσμο που αλλάζει, να μην μείνουμε προσηλωμένοι στις συνταγές του χθες, που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και την καταστροφή»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου