Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων το εργασιακό και το ασφαλιστικό»

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ΣΥΡΙΖΑ, εργασιακό, ασφαλιστικό,

Ολοκληρωμένο πλαίσιο ανάπτυξης και όχι μόνο απόκρουση αντιεργατικών ρυθμίσεων το νέο κοινωνικό συμβόλαιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου*

«Οταν ακόμα και ο Μάριο Ντράγκι προτείνει μέτρα ελάφρυνσης του ιδιωτκού χρέους, όταν η Ισπανία και η Πορτογαλία προχωρούν σε μείωση των ωρών εργασίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει το πιο σκληρό νεοφιλεύθερο μοντέλο, που αποδεδειγμένα είχε αποτύχει όπου εφαρμόστηκε»
, είπε στο ρ/σ "Στο Κόκκινο" η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μια μέρα μετά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά στον εμβληματικό χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας, η κ. Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη, τόνισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, στην οποία θα προχωρήσει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση θα συμβάλει στην επανεκκίνηση της Οικονομίας και αυτό είναι άποψη όχι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξυπηρετώντας στενά συμφέροντα επιχειρηματικών κύκλων επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ζώνη ευκαιρίας τύπου Βουλγαρίας, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να το πετύχει διότι ο κόσμος έχει ήδη αντιληφθεί πόσο καταστροφικό για τη ζωή του είναι το σχέδιο αυτό», υπογράμμισε, αναφέροντας τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δείχνουν μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για το εργασιακό Χατζηδάκη.

Σχεικά με τη δυνατότητα συγκρότησης προοδευτικού μετώπου που θα αφαιρέσει την διακυβέρνηση από τη ΝΔ, η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπενθύμισε τις επιτυχημένες συγκλίσεις τόσο στο Πολυτεχνείο, όσο και στην πρόσφατη γενική απεργία.

«Στην κοινωνία πρωτίστως δημιουργούνται οι συνθήκες, κατέληξε αλλά είμαι πεπεισμένη ότι το εργασιακό και το ασφαλιστικό θα αποτελέσουν θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων»

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι πολιτικός, βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πρώην υπουργός σε κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου