Δημοσκόπηση: Το 64,4% ανησυχεί για την πορεία της χώρας - Μαύρα τα μαντάτα από τα γκάλοπ για την κυβέρνηση

Δημισκοπήσεις, MRB, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Στην έρευνα της MRB και στο ερώτημα «πώς αξιολογείτε την κατάσταση που βρίσκεται γενικότερα η χώρα;» το 64,4% α­πάντησε πολύ και αρκετά κακή, το 26,5% ούτε καλή – ούτε κα­κή, ενώ μόλις το 9,1% είπε ότι είναι πολύ και αρκετά καλή.

«Φωτιά και λαύρα» είναι τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για την κυβέρνηση, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές. Οι πολίτες, στη μεγάλη τους πλειονότητα, δηλώνουν απογοητευμένοι με τα ως τώρα πεπραγμένα, αλλά, το κυριότερο, εμφανίζονται ανήσυχοι για την πορεία της χώρας. Σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία που εκφράζει σε κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

Στην έρευνα της MRB και στο ερώτημα «πώς αξιολογείτε την κατάσταση που βρίσκεται γενικότερα η χώρα;» το 64,4% α­πάντησε πολύ και αρκετά κακή, το 26,5% ούτε καλή – ούτε κα­κή, ενώ μόλις το 9,1% είπε ότι είναι πολύ και αρκετά καλή. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, το 71,6% είπε ότι είναι πολύ και αρκετά κακή, το 18,3% μέτρια και μόνο το 9,5% ότι είναι πολύ και αρκετά καλή.

Συμπερασματικά, το ποσοστό των πολιτών οι οποίοι αξιολογούν θετικά την κατάσταση κινείται κάτω του 10% και σ’ αυτό το αποτέλεσμα έχουν συντελέσει σε μεγάλο βαθμό οι χειρισμοί και οι επιδόσεις της κυβέρνησης. Και αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία ως προς αυτό, έρχεται να τη… διαλύσει ένα σημα­ντικό εύρημα της ίδιας δημοσκόπησης. 

Στο ερώτημα «ποιο κόμ­μα θα σας ενοχλούσε αν κέρδιζε τις (επόμενες) εκλογές έστω και με μία ψήφο διαφορά;» το 40% απάντησε η Νέα Δημοκρατία και το 40,4% (διαφορά μόλις 0,4%) ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κλίμα για την κυβερνητική παράταξη παρουσιάζει συνεχή επιδείνωση, καθώς στην αντίστοιχη ερώτηση στην έρευνα του περασμένου Δεκεμβρίου το ποσοστό των πολιτών που δήλωναν αρνητικοί στο ενδεχόμενο μιας εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας ήταν 37,7% και 41,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γενικό συμπέρασμα; Προϊόντος του χρόνου μεγαλώνει ο αριθμός αυτών που δεν επιθυμούν νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές και μικραίνει ο αριθμός αυτών που δεν θέλει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκόποι συμφωνούν ότι το κλίμα για την κυβέρνηση χειροτερεύει σταθερά, επισημαίνουν δε ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, αργά ή γρήγορα αυτό θα φανεί τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Είναι και τα μόνα σημεία στα οποία υπερτερούν Νέα Δημοκρατία και Κυρ. Μητσοτάκης. 

πηγή: paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου