-->

Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κύπρος: Διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα - 858 νέα κρούσματα την Κυριακή


Χιλιάδες άτομα μαζεύτηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κυκλοφορία μπροστά από το Προεδρικό είχε διακοπεί.


Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα για την πανδημία διοργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, από πολίτες που ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του SafePass, την ώρα που το υπουργείο Υγείας ανακοίνωνε 858 νέα κρούσματα και ένα θάνατο.

Μεταξύ των αιτημάτων της διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ότι ο εμβολιασμός για το Covid-19 δεν θα είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικός, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα κατά του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα αιτήματα  των διαδηλωτών ήταν: 

 • - Άμεση κατάργηση του παράνομου και αντισυνταγματικου SafePass.

 •  - Aμεση δήλωση/δέσμευση του Π.τ.Δ. και όλων των κομμάτων και των εργοδοτών ότι το rapid test δε θα χρεώνεται στους εργαζόμενους/πολίτες σε καμία περίπτωση.

 • - Άμεση δέσμευση για κατάργηση του rapid test ανά 72 ώρες.

 • - Άμεση δήλωση/δέσμευση και διακήρυξη του Π.τ.Δ. και όλων των κομμάτων και των εργοδοτών ότι ο εμβολιασμός για το Covid-19 ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικός

 • - Να σταματήσει άμεσα ο διαχωρισμός και η διάκριση των πολιτών σε ανεμβολίαστους και μη.

 • - Να σταματήσει άμεσα ο εκφοβισμός, εκβιασμός, απειλές απόλυσης κατά εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τον λόγο ότι αρνούνται να εμβολιαστούν.

 • - Άμεση κατάργηση των παράνομων και αντισυνταγματικών διαταγμάτων

 • - Άμεση διακήρυξη του προέδρου ότι το lockdown είναι παράνομο και αντισυνταγματικό

 • - Ενίσχυση των νοσοκομείων και γενικά της υγείας με όλα τα εκατομμύρια που δαπανώνται για τα άχρηστα ραπιτ τεστ.

 • - Άμεση αύξηση κλινών Μ.Ε.Θ με την διοχέτευση όλων των εκατομμυρίων που πετάγονται άσκοπα σε άχρηστα ραπιτ τεστ είτε δίνονται παράνομα υπό μορφή "κίνητρων" σε πολίτες για να εμβολιαστούν

 • - Μεγαλύτερη προστασία και μέτρα στήριξης και φροντίδας των ευπαθών ομάδων για άμεση περίθαλψη τους σε περίπτωση ανάγκης

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με τα αιτήματα που αναρτήθηκαν σε ΜΚΔ υπό τη μορφή υπόμνηματος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητούσαν επίσης να υπάρξει άμεση δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, των κομμάτων και των εργοδοτών ότι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες δεν θα χρεώνονται σε καμία περίπτωση για rapid test και ότι θα καταργηθεί η απαίτηση για rapid test ανά 72 ώρες.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα ο διαχωρισμός και η διάκριση των πολιτών σε ανεμβολίαστους και μη ενώ ζητείται άμεση κατάργηση των «παράνομων και αντισυνταγματικων», όπως αναφέρεται, διαταγμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κυκλοφορία μπροστά από το Προεδρικό είχε διακοπεί.


Η επιδημιολογική εικόνα την Κυριακή

Ένα θάνατο και 858 νέα κρούσματα της νόσου COVID-19, ανακοίνωσε την Κυριακή το Υπουργείο Υγείας.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 70.809 μοριακά τεστ (PCR) και τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Το ποσοστό θετικότητας ανήλθε στο 1,21%.

Συνολικά 218 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 55 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 91,3% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε γυναίκα, ηλικίας 86 ετών, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 385, εκ των οποίων 256 άντρες (66,5%), και 129 γυναίκες (33,5%). Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77,3 έτη.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 218 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 55 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 55 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 20 είναι διασωληνωμένοι, ο ένας νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 34 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *