Αλέξης Τσίπρας: «Θα καταργήσουμε την ΕΒΕ και θα θεραπεύσουμε τις αδικίες που προκάλεσε» (Video)

Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, ΒΟΥΛΗ, ν/σ του Υπ. Παιδείας για το νέο σχολείο, Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ΕΒΕ,

Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή: Δέσμευση για κατάργηση της  Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής -ΕΒΕ - «Η αποκατάσταση της αδικίας δεν είναι λαϊκισμός»

Κατά την ομιλία του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στις ανισότητες και τις αδικίες που προκαλεί το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής -ΕΒΕ, ασκώντας σκληρή κριτική στα αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα της κυβέρνησης που αποκλείουν χιλιάδες μαθητές από την τριτοβάθμια - Δέσμευση για κατάργηση των ΕΒΕ, εφ' όσον ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην διακυβέρνηση της χώρας

Επίθεση προς την κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλ. Τσίπρας, σχετικά με τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που έχει θεσπίσει η ΝΔ. Χαρακτηριστικά, τόνισε πως η ΝΔ είναι η πρωτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση, η οποία εφάρμοσε την ίδια σχολική χρονιά τις αλλαγές που θέσπισε στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ήταν η πιο δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για την κοινωνία συνολικότερα.


«Είστε παιδιά των κολλεγίων»

Την άγνοια της κυβέρνησης για το τι πραγματικά σημαίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και το άγχος που δημιουργείται στους μαθητές υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα σημείωσε πως «είστε παιδιά των κολλεγίων».

Παράλληλα, διαβάζοντας την επιστολή της μαθήτριας Ελένης από το Αγρίνιο, τόνισε πως η κυβέρνηση κόβει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση ακόμα και άριστους μαθητές και κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να δώσει σαφείς απαντήσεις για την «σφαγή» τόσων χιλιάδων υποψηφίων. «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκες, όνειρα και δικαιώματα. Γιατί επιμένετε σε αυτό το έκτρωμα» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το άδικο μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Όπως μάλιστα επεσήμανε κατά την τοποθέτησλη του στην Βουλή, η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για το δημόσιο συμφέρον κάνοντας deals συμφερόντων και διατηρώντας την ταξική της προσήλωση. Η επίθεση της κυβερνησης στους νέους και η στοχοποίησή τους το προηγούμενο διάστημα ως υπαίτιους της πανδημίας έρχεται να ενταθεί με τα «ασύστολα ψεύδη για τα ελληνικά πανεπιστήμια», όπως δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, σχετικά με τα ποσοστά εισακτέων και αποφοίτων.

«Η λογική της ΝΔ είναι το επιτελικό κράτος με θέσεις για γαλάζια παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.


«Η αποκατάσταση της αδικίας δεν είναι λαϊκισμός»

Μάλιστα, από το βήμα της Βουλής ο Αλ. Τσίπρας, κάλεσε τη κυβέρνηση ακόμη μια φορά να πάρει πίσω την αδικία των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής, έστω για φέτος.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως τον Ιούλιο του 2022, εφ' όσον ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην διακυβέρνηση, θα ανοίξει νέο μηχανογραφικό για όσους μαθητές έπεσαν θύματα των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής, δημιουργώντας έτσι τα πανεπιστήμια για τους λίγους.

Παρακολουθήστε την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου