Μήνυμα του ΜέΡΑ25 στους ολιγάρχες: «Ένα νέο κίνημα ετοιμάζεται να σας πετάξει έξω από τα δάση, κι αυτό θα είναι μόνο η αρχή»

ΜέΡΑ25, Πράσινη Μετάβαση, Εύβοια, δάση, ανεμογεννήτριες, αναδάσωση,

Ένα νέο κίνημα ξεσηκώνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, απελευθερωμένο από τα κόμματα, έτοιμο να τους πετάξει έξω από τα δάση – κι αμέσως μετά από κάθε πτυχή της Πράσινης Μετάβασης.

Όπως οι μαυραγορίτες έβλεπαν την Κατοχή ως ευκαιρία, έτσι κι η αρπακτική ολιγαρχία βλέπει τις φωτιές και της τρέχουν τα σάλια. Στις φλόγες οι ολιγάρχες βλέπουν λογιών-λογιών ευκαιρίες. Ακόμα κι η αναδάσωση, αν γίνει π.χ. με σπόρους και δενδρύλλια της Bayern-Monsanto, επεκτείνει το βασίλειο τους και γεμίζει τα ταμεία τους. Όπως «αγκάλιασαν» την Πράσινη Μετάβαση για να πλουτίσουν βάφοντας με τοξική, πράσινη μπογιά τις πιο περιβαλλοντοκτόνες «επενδύσεις», έτσι και τώρα η «Μητσοτάκης ΑΕ» που τους εκπροσωπεί ετοιμάζει, εκ μέρους τους, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ραμμένες και κομμένες στα μέτρα τους.

Κούνια που τους κούναγε! Ένα νέο κίνημα ξεσηκώνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, απελευθερωμένο από τα κόμματα, έτοιμο να τους πετάξει έξω από τα δάση – κι αμέσως μετά από κάθε πτυχή της Πράσινης Μετάβασης.

#exo_oi_oligarxes_apo_ta_dasi

Φυσική Αναδάσωση – Έξω οι Ολιγάρχες από τα Δάση

Η αναδάσωση θα γίνει με κριτήρια βιωσιμότητας και βιοποικιλότητας, κι όχι με επιχειρηματικά συμφέροντα που προωθούν υβριδικά δέντρα και μεθόδους που δημιουργούν στείρα δάση εξαρτημένα από εταιρείες για την επιβίωσή τους. Οι συνελεύσεις των τοπικών κοινοτήτων θα εποπτεύουν την φυσική αναδάσωση – ούτε η «Μητσοτάκης ΑΕ» ούτε οι απονομιμοποιοημένες στα μάτια των πολιτών αμαρτωλές Περιφέρειες.

#fysiki_anadasosi

Καμία Αλλαγή Χρήσης Γης στα Καμένα για 30 χρόνια

Το ΜέΡΑ25 καταθέτει και ξανακατεθέτει, από πέρσι, τροπολογία που απαγορεύει δια ροπάλου την οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης γης για 30 χρόνια μετά από πυρκαγιά. Το αυτονόητο δηλαδή, το οποίο η ΝΔ απορρίπτει στα μουλωχτά. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, λένε κι αυτοί όχι στην αλλαγή χρήσης γης αλλά, πονηρά προσθέτουν, «έως ότου εγκριθεί κατάλληλη χωροταξική μελέτη». Επειδή στο ΜέΡΑ25 ξέρουμε πως γίνονται αυτές οι μελέτες, επιμένουμε: Καμία αλλαγή χρήσης γης για 30 χρόνια!

#30_chronia_anasas_gia_ta_kamena

Καμία Ανεμογεννήτρια στη Στεριά

Γίνεται πολλή κουβέντα για το αν τις νέες ανεμογεννήτριες θα τις βάλουν στα καμένα δάση ή αν θα κόψουν δέντρα που δεν έχουν ακόμα καεί για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες. Για το ΜέΡΑ25 το δίλημμα αυτό είναι και εκτός θέματος και ανήθικο. Από την ίδρυσή μας φωνάζουμε: Καμία ανεμογεννήτρια στην Στεριά! Αντίθετα, στο πρόγραμμά μας μιλάμε για πλωτές ανεμογεννήτριες στα ανοικτά μακρυά από ιχθυότοπους και ανθρώπους.

#kamia_anemogenitria_stin_steria

Αλληλεγγύη με τις Κοινότητες της Εύβοιας – Προστασία τους από τα υπεριπτάμενα κοράκια

Όσο καίγονταν, τους ξέχασαν. Την μέρα με τις μεγαλύτερες φλόγες, ούτε ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο (παρά μόνο ένα μοναχικό ελικόπτερο) δεν πέταγε από πάνω τους. Τώρα όμως που κοπάζουν λίγο-λίγο οι φλόγες, οι κάτοικοι της Εύβοιας βλέπουν να τους προσεγγίζουν υπεριπτάμενα κοράκια. Έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τις κοινότητες τους που ζούσαν, τόσα χρόνια, αρμονικά με το δάσος, από τα κοράκια που καταφτάνουν με επιχειρηματικά σχέδια και τον άπλετο αυταρχισμό που απαιτεί η υλοποίησή τους κόντρα στις απόψεις και τα συμφέροντα των κοινοτήτων της Εύβοιας.

#solidarity_with_Evia

ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ, ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ!


ΜέΡΑ25

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου