«Η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία, θα καούν και άνθρωποι», δραματικές δηλώσεις από τον δήμαρχο Μαντουδίου

Βόρεια Εύβοια, πυρκαγιές, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, Δήμαρχος Μαντουδίου,

«Το βράδυ κάηκαν 100 χιλιάδες στρέμματα γης, κάηκε ολοσχερώς η Δημοτική Ενότητα Νηλέως, 300 και πλέον κατοικίες έχουν γίνει στάχτη. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση», δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης....

Σε δραματικούς τόνους κινήθηκαν οι δηλώσεις του δήμαρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας για τη φωτιά στην Εύβοια. «Η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία, θα καούν και άνθρωποι»: δραματικές δηλώσεις από τον δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, για την πυρκαγιά στην Εύβοια.

Μιλώντας στο Mega, o κ. Τσαπουρνιώτης κατήγγειλε ανυπαρξία σχεδίου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και σημείωσε πως το «βράδυ κάηκαν 100 χιλιάδες στρέμματα γης, κάηκε ολοσχερώς η Δημοτική Ενότητα Νηλέως, 300 και πλέον κατοικίες έχουν γίνει στάχτη. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση».

Όλο το ανατολικό μέτωπο του δήμου έχει καεί, είπε και χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα τη χειρότερη στην Ιστορία του δήμου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά όλο το ανατολικό μέτωπο του δήμου έχει καεί.

«Έπρεπε να πιαστεί το μέτωπο των Αμελάντων, μόλις ξέφυγε η φωτιά στο βουνό και γύρισε προς το Αιγαίο όλοι το περιμέναμε… οι παλιοί ξέρουνε το ίδιο έγινε το 1977. Σήμερα είναι χειρότερα και από τότε» είπε, ακόμη.

Video TV OPEN

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες πάλεψαν όλο το βράδυ για να σώσουν τις περιουσίες τους, αλλά η «μάχη ήταν άνιση, η φωτιά έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της. Το βράδυ ζήσαμε έναν εφιάλτη ζωντανό. Να βλέπεις ανθρώπους κρεμασμένους πάνω στις στέγες και το σπίτι να φλέγεται και να μην κατεβαίνουν κάτω».

Οι εκτιμήσεις του ίδιου είναι πως έχουν καεί περισσότερες από 200.000 στρέμματα και σε περίπτωση που δεν τεθούν υπό έλεγχο, η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία, θα καούν και άνθρωποι.

Όσον αφορά στις εκκενώσεις, είπε πως οι άνθρωποι αρνούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. «Οι άνθρωποι ήταν μαζί μας και στην Κεράμια, και στην Αγία Άννα. Οι άνθρωποι πάλευαν μόνοι τους να σώσουν ό,τι μπορούσαν».

«Δεν έχει γίνει σωστή αντιμετώπιση. Τι να πιάσουμε 100 χιλιόμετρα περίμετρο φωτιά; Η φωτιά δεν έχει σταματημό, αν δεν συνδράμουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Θα καεί όλο το νησί. Θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία. Ήδη το 1/3 του νησιού έχει καεί» κατέληξε.
πηγή: TV Open / Sputnik.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου