Νοτοπούλου - Χατζηγιαννάκης: Να αναγεννηθεί από τις «στάχτες» ο τουρισμός στη Β. Εύβοια

Κατερίνα Νοτοπούλου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Β. Εύβοια, πυρκαγιές, τουρισμός, αναγέννηση,
Κατερίνα Νοτοπούλου - Μίλτος Χατζηγιαννάκης

Σε κοινή δήλωση τους με τίτλο «να αναγεννηθεί από τις "στάχτες" ο τουρισμός στη Β. Εύβοια» οι τομεάρχες Τουρισμού και αναπλ. Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπύλου και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, αναφέρουν ότι «οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Β. Εύβοιας, βιώνουν ήδη τα αποτελέσματα της βιβλικής καταστροφής που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές και η εγκληματική, κυβερνητική ανικανότητα για την αντιμετώπισή τους»

«Απαιτούνται εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των πληγέντων τουριστικών επιχειρήσεων και μια ειδικά σχεδιασμένη καμπάνια προώθησης της περιοχής για το επόμενο διάστημα, ώστε να μην χαθεί ο κρίσιμος μήνας του Αυγούστου και ανακτηθεί ένα σημαντικό μέρος της τουριστικής κίνησης», αναφέρουν για το ζήτημα του τουρισμού στη Βόρεια Εύβοια οι Κατερίνα Νοτοπούλου και Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Σε κοινή δήλωση του με τίτλο «να αναγεννηθεί από τις "στάχτες" ο τουρισμός στη Β. Εύβοια» η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Κατερίνα Νοτοπύλου και Μίλτος Χατζηγιαννάκηςαναφέρουν ότι «οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Β. Εύβοιας, βιώνουν ήδη τα αποτελέσματα της βιβλικής καταστροφής που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές και η εγκληματική, κυβερνητική ανικανότητα για την αντιμετώπισή τους». Προσθέτουν ότι «ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του τουρισμού, βλέπουν να γίνονται στάχτη οι ελπίδες τους για μια οικονομική ανάκαμψη, καθώς οι ακυρώσεις είναι μαζικές». Σημειώνουν ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Αιδηψού, «από τις περίπου 25.000 κλίνες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει μόνο 5% πληρότητα, ενώ μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν ακυρωθεί όλες».

Οι τομεάρχες τονίζουν ότι «η κατάσταση είναι δραματική και οι βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων κρέμεται σε μία κλωστή» και κατηγορούν την κυβέρνηση πως «για άλλη μία φορά, τις έχει εγκαταλείψει» και πως «οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις για το σχέδιο ανασυγκρότησης και οι εξαγγελίες στήριξης, δεν αντιμετωπίζουν την τρέχουσα πραγματικότητα για τον τουρισμό της Εύβοιας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου