Εύβοια: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν Αγία Άννα, Στροφυλιά και Κοκκινομηλιά

Β, Εύβοια, πυρκαγιές, Αγία Άννα, Στροφυλιά, Κοκκινομηλιά,

Υπεράνθρωπες προσπάθειες από την πυροσβεστική

Δραματική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Εύβοιας καθώς οι φλόγες έκαψαν σπίτια στην Κεράμεια, ενώ πλησιάζουν πολύ απειλητικά και το χωριό της Αγίας Άννας. Από εκεί περί τα δεκάδες άτομα απομακρύνθηκαν με πλοία του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη προς την παραλία Κρύα Βρύση και από εκεί προς το Μαντούδι. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του OPEN, Γιάννης Ζιάκας, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε 40 χιλιόμετρα.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του OPEN οι αρχές προχώρησαν σε 631 απεγκλωβισμούς κατοίκων και επισκεπτών από τη βορειοανατολική Εύβοια.

Εκκενώθηκαν Στροφυλιά και Κοκκινομηλιά

Μέσα στη νύχτα οι πυροσβέστες ψάχνουν να συγκροτήσουν καινούργιες γραμμές άμυνας αφού ουσιαστικά δύο κύρια μέτωπα και δεκάδες άλλα διάσπαρτα από αναζωπυρώσεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Μετά τη μάχη που δόθηκε μέχρι τις 2:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Αυγούστου στην Κεραμειά οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν και το χωριό Στροφυλιά, ενώ όπως είναι γνωστό είχαν προγραμματίσει νωρίτερα την εκκένωση της Αγίας Άννας. Από εκεί τελικά εκκενώθηκαν 70 άτομα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα είδαν ότι οι άνεμοι εξωθούσαν τις φλόγες ανατολικά, ενώ συγχρόνως έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα από τις Κεχριές προς την Αγία Άννα.



Εκτός ελέγχου η φωτιά

Την ίδια ώρα στο δυτικό μέτωπο που είναι εκείνο το οποίο καίει παρθένο δάσος ανεξέλεγκτα οι οποιεσδήποτε ζώνες δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και ήδη ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοτζιάς, πήρε την απόφαση και προχωρά στην εκκένωση της Κοκκινομηλιάς την ώρα που οι φλόγες είχαν μία απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το χωριό.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς

Στην περιοχή, επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
πηγή: TV Open, TV Alpha, ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου