Πύρινη κόλαση στην Βόρεια Εύβοια – Ανεξέλεγκτη η φωτιά πλησιάζει στην Μονή Οσίου Δαυίδ

Εύβοια, Δημοτική Ενότητα Λίμνης, Μαντούδι, Αγία Άννα, Κουρκουλοί, Μονή Οσίου Δαυίδ, Eviathema.gr,
φώτο Eviathema

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σημειώνονται έως και αυτήν την ώρα στην Βόρεια Εύβοια…

Εδώ και λίγη ώρα, εκκενώθηκε το χωριό Κουρκουλοί, ενώ το πύρινο μέτωπο πλησιάζει ανεξέλεγκτο προς την Μονή Οσίου Δαυίδ αλλά και τους καταρράκτες Δρυμώνα.

Έως και αυτήν την ώρα, σύμφωνα με το portal "EVIAthema", επεμβαίνουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και Εθελοντικών Σωματείων, ενώ ήδη από το απόγευμα ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης αλλά και την βοήθεια εναέριων δυνάμεων.

Λίγο μετά τις 7 μόνο δύο ελικόπτερα έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια καθώς την ίδια ώρα παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζει και η Αττική.

Ηδη εκκενώθηκαν τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά ενώ πριν από λίγη ώρα εκκενώθηκε και το χωριό Κουρκουλοί…

Μέριμνα φιλοξενίας κατοίκων από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί, μεριμνά για την φιλοξενία των πολιτών αυτών που αδυνατούν να διαμείνουν στις οικίες τους.

Προς τούτο παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση χώρου φιλοξενίας ναεπικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6985734029, Μαριάννα Λιάσκου και 6947255261, Νίκος Κριτσίλης.
πηγή: eviathema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου