Δημήτρης Κούβελας για το φάρμακο κατά του κορονοϊού: «Απορώ γιατί δεν το χρησιμοποιούσαμε»

Δημήτρης Κούβελας, φάρμακο κατά του κορονοϊού, Metropolis 95,5,

Για το φάρμακο κατά του κορονοϊού και την αποτελεσματικότητά του μίλησε ο Δημήτρης Κούβελας Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίαςστον ρ/σ Metropolis 95,5.

Ο καθ. Δημήτρης Κούβελας μίλησε στον ρ/σ Metropolis 95,5 για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου και εξέφρασε την απορία του γιατί ακόμα δεν το έχει προμηθευτεί η Ελλάδα, ενώ έκανε και μια σύγκριση με τα εμβόλια.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Το είχαμε από τις 9 Νοεμβρίου, όπως είχε γίνει το θαύμα του Τραμπ, τότε όταν είχα ερωτηθεί δεν περίμενα ότι υπάρχει το φάρμακο και έκανα λάθος. Το φάρμακο υπάρχει από πέρσι, τώρα υπάρχουν τέσσερα θεραπευτικά αντισώματα και απορώ γιατί δεν τα χρησιμοποιούσαμε. Η παρτίδα που έρχεται είναι 220.000 δόσεις σε όλη την Ευρώπη.

Το φάρμακο με βάση τις κλινικές μελέτες, έχει μία απόδοση 89%, δηλαδή 9/10 γίνονται καλά. Τα εμβόλια λέγανε ότι έχουν 95% απόδοση και έχουν φτάσει στο 35% στο Ισραήλ. Αν είμασταν λίγο σοβαροί έπρεπε να προχωρήσουμε σε συμφωνία για 10.000 τουλάχιστον δόσεις για τις σοβαρές περιπτώσεις. Θα μπορούσαμε να τα έχουμε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο».

Ο κ. Κούβελας έκανε και μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες μετά την ραδιοφωνική συνέντευξη του.

«Ειλικρινής απορία: Τόσα fake news περί «τείχους ανοσίας», αντίθετα με τις θέσεις των παρασκευαστών, τη φύση του ιού, αλλά και τα πραγματικά δεδομένα κανένας «ελεγκτικός μηχανισμός» δεν τα έχει προσέξει;».

Ακούστε τη συνέντευξη του καθ. Δημ. Κούβελα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου