Το τελευταίο δέντρο αφήστε το για να κρεμαστείτε όλοι μαζί

Άγγελος Αληγιάννης, ERTopen

Η χώρα καίγεται τις τελευταίες μέρες.

Αχαΐα, Ρόδος , Αττική, Εύβοια, Κω , Μεσσηνία. Ανυπολόγιστες και βιβλικές καταστροφές.

Έχουμε 55,000 αστυνομικούς. Προσλήψεις και αγορά εξοπλισμού εδώ και 1,5 χρόνο μόνο για την καταστολή και τον φόβο. Για να μην υπάρχει καμία αντίσταση από αντίθετες απόψεις και φυσικά να μην υπάρχει καμία διαμαρτυρία.

Ούτε παραπάνω πυροσβέστες/ πυροσβεστικά οχήματα, για γιατρούς/νοσηλευτές και ιατρικό εξοπλισμό ούτε λόγος, όπως και για εκπαιδευτικούς και σχολεία, εκεί ειδικά έχουν μόνο αστυνομία για τα πανεπιστήμια.

Με τα 20+ εκ. ευρώ που δόθηκαν στα κανάλια, πόσα πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες θα μπορούσαν να υπάρχουν παραπάνω; πόσα σπίτια θα είχαν γλυτώσει; ποσά στρέμματα καμένης γης θα είχαμε αποφύγει;

Βγήκε ο Χαρδαλιάς να ανακοινώσει ότι είχε 6 μποφόρ χθες, την ώρα που οι ίδιοι οι πυροσβέστες και κάτοικοι λένε ότι δεν φύσαγε καθόλου, με μαρτυρίες επίσης να λένε ότι για ώρες στην αρχή της φωτιάς πάλευαν μόνοι τους χωρίς κανένα πυροσβεστικό όχημα. Μόνο μια υδροφόρα του δήμου Καλλιθέας.

Ο Χρυσοχοΐδης βγήκε με ανακατεμένο μαλλί και λερωμένο μπλουζάκι να μας πει ότι το κράτος είναι προετοιμασμένο και έχει σχέδιο. Που να μην είχε δλδ.

Ο Ανέμελος εντάξει, διακοπές είναι μόνιμα εδώ και δυο χρόνια, πάλι καλά που γύρισε έστω το απόγευμα για να ενημερωθεί πως εδώ και μέρες καίγεται η χώρα.

Μετά την εμφάνιση Χαρδαλιά ξεκίνησαν όλα τα κανάλια "ξαφνικά" να λένε για ισχυρούς ανέμους και 6-7 μποφόρ, όχι δεν ήταν 6-7 μποφόρ, ήταν 20+ εκ. ευρώ οι άνεμοι στην Αττική εδώ και μήνες.

Το τελευταίο δέντρο αφήστε το για να κρεμαστείτε όλοι μαζί.

Άγγελος Αληγιάννης /ERTopen

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου