Τι θα ισχύει για ανεμβολίαστους από Σεπτέμβρη - Μάσκα για όλους σε εξωτερικούς χώρους

Κορονοϊός, ανεμβολίαστοι, νέα μέτρα,

Τα νέα μέτρα θα επικεντρωθούν στους ανεμβολίαστους από το Σεπτέμβριο.

Τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού θα επικεντρώνονται κυρίως στους ανεμβολίαστους, στους οποίους θα τεθούν περιορισμοί, σχετικά με την κοινωνική ζωή και κάποιες άλλες δραστηριότητες.

Tα μέτρα θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα είτε την Τρίτη 24 Αυγούστου, είτε την Πέμπτη 26 Αυγούστου, με την εφαρμογή τους να τοποθετείται στα μέσα Σεπτεμβρίου, μαζί με το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να αποκλείεται η έναρξη εφαρμογής τους λίγες ημέρες νωρίτερα.

Τόσο για τους εμβολιασμένους, όσο και τους ανεμβολίαστους, φαίνεται πως επανέρχεται η υποχρεωτική μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα διατηρηθεί το μέτρο απαγόρευσης εισόδου των ανεμβολίαστων και όσων έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, καθώς επίσης σε θέατρα και σινεμά.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα αναμένεται να επιβληθεί η υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού μοριακού ή rapid test, όπως θα ισχύσει και για ανεμβολίαστους καθηγητές ΑΕΙ και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Επιστρέφει η μάσκα για όλους στους εξωτερικούς χώρους

Για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δηλώνοντας ότι πιθανότατα αυτά θα ανακοινωθούν την Τρίτη και στη συνέχεια έδωσε ορισμένες διευκρινήσεις για τα όσα θα περιλαμβάνουν.

«Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο» σημείωσε και σχολίασε για τους ανεμβολίαστους ότι «ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί». «Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές» τόνισε.

Παράλληλα δήλωσε ότι η πιθανότατα επαναφοράς της μάσκας για όλους σε εξωτερικούς χώρους είναι πιθανή εάν το υποδείξουν οι ειδικοί.

Για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους ανέφερε ότι «για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας πχ ψώνια εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα όπως περιορισμός ατόμων μάσκα.

Όσοι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 – 2 φόρες την εβδομάδα από το Σεπτέμβριο και μετά με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή. Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει περίπτωση lockdown.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου