Παρίσι: Επεισόδια αστυνομίας - υγειονομικών σε πορεία (video)

Γαλλία, Παρίσι, υγειονομικοί, αστυνομία, διαδηλώσεις, διαμαρτυρία ,

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν πως από τις 15 Σεπτεμβρίου όλοι οι υγειονομικό υποχρεούνται να εμβολιαστούν αλλιώς κινδυνεύουν με αναστολή εργασίας... 

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, αστυνομία και διαδηλωτές συγκρούστηκαν στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών που προωθεί η κυβέρνηση.

Όσοι διαμαρτύρονται τονίζουν πως κάτι τέτοιο καταπατά τις ατομικές ελευθερίες. Από την πλευρά της, η αστυνομία βρέθηκε με ισχυρές δυνάμεις στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας μετά τα όσα συνέβησαν στις προηγούμενες συγκεντρώσεις.


«Είμαι νοσηλεύτρια και παραιτήθηκα γιατί δεν θέλω να μας εκβιάζουν. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να μας λένε τι να κάνουμε, ειδικά μετά την κακομεταχείριση που είχαμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Και τώρα μας λένε ξαφνικά ότι εάν δεν εμβολιαστούμε είναι δική μας ευθύνη που μολύνονται άνθρωποι. Νομίζω ότι είναι αηδιαστικό» λέει μία νοσηλεύτρια.

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν πως από τις 15 Σεπτεμβρίου όλοι οι υγειονομικό υποχρεούνται να εμβολιαστούν αλλιώς κινδυνεύουν με αναστολή εργασίας. Παράλληλα από τις 9 Αυγούστου η πρόσβαση στην εστίαση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό υγείας.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου