Λέμε όχι στην τρομολαγνεία της πανδημίας

Covid-19, πανδημία, τρομολαγνεία, medlabnews, Αλέξανδρος Γιατζίδης,

Λέμε όχι στην τρομολαγνεία της πανδημίας. Δεν είναι κακά τα δεδομένα και ΔΕΝ αυξάνουν οι εισαγωγές διεθνώς...

του Αλέξανδρου Γιατζίδη*

Το τελευταίο διάστημα ακούμε εξωφρενικά πράγματα. Η ενημέρωση του τρόμου έχει ξεφύγει. Δυστυχώς σε αυτήν την τρομολαγνεία συμβάλουν και πολλοί ειδικοί, που παρορμητικά βγαίνουν στα κανάλια και λένε εξωφρενικές βλακείες. Και ο Έλληνας που έχει από πάντα την τάση να είναι και γιατρός και να συμβουλεύει και να δίνει μαντζούνια για θεραπεία όσο εύκολα δίνει και μια συνταγή ενός φαγητού, το τόσο που ακούει το παραλλάσσει και το κάνει τεράστιο.

Αυτό δεν είναι ενημέρωση. Είναι παραπληροφόρηση, όπως λένε και τα Ellinika Ηoaxes αφού βρήκαν ότι και στα εμβολιαστικά κέντρα δίνονται συμβουλές στους εμβολιαζόμενους που είναι αυθαίρετες και λανθασμένες. Αλλά τι περιμένει κανείς αφού ακόμα και τώρα το Υπουργείο Υγείας μετά από 18 μήνες πανδημίας δεν κάλεσε ποτέ τους διαπιστευμένους συντάκτες υγείας να τους ενημερώσει αλλά και να τους συμβουλευτεί για όλα τα θέματα της πανδημίας. Έτσι βρέθηκαν όλοι οι άλλοι να κάνουν ενημέρωση αλλά όχι οι καθ' ύλην αρμόδιοι που για χρόνια ενημερώνουν για την υγεία και τα σχετικά με την υγεία

Τι λοιπόν ακούσαμε αυτές τις ημέρες;

Λένε και γράφουν ότι ο κοροναϊός είναι έξυπνος και βρήκε τρόπους να γίνει πιο μεταδοτικός. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη ανακρίβεια.
 
Ο κοροναϊός δεν είναι κάτι ζωντανό που περπατάει, όπως πολλοί πιστεύουν. Δεν κινεί χέρια - πόδια, δεν επιλέγει κόσμο, δεν σκέπτεται.

Στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά.
Δεν είναι βακτήριο ή μικρόβιο.
 
Ο ιός είναι ΜΟΡΙΟ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ που καλύπτεται από ένα προστατευτικό στρώμα λιπιδίου (λίπος), το οποίο όταν απορροφάται από τα κύτταρα του οφθαλμικού, ρινικού ή στοματικού βλεννογόνου και αλλάζει τον γενετικό τους κώδικα (μετάλλαξη) μετατρέποντάς τα επιθετικά, πολλαπλασιαζόμενα κύτταρα. Μεταφέρεται (δεν μπορεί να κινείται μόνος του) μέσω σταγονιδίων.

Λένε και το κακό είναι ότι το λένε και γιατροί στα κανάλια ότι θα πάει ένα μαθητής με κοροναϊό στο σχολείο και θα νοσήσουν όλοι.
 
Απαράδεκτο ψέμα και απαράδεκτο να μπερδεύεται η νόσηση με την μόλυνση. Άλλο ότι θα μολυνθούν όλοι οι μαθητές και άλλο ότι θα νοσήσουν. Μπορεί με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα να ΜΗΝ νοσήσει κανένας μαθητής ιδιαίτερα γιατί οι νέοι δεν νοσούν ή περνούν πολύ ήπια την νόσο άρα να είναι ασυμπτωματικοί. Και όμως αυτό το ακούσαμε από παιδιάτρους σε πρωινή εκπομπή και το επαναλάμβαναν οι δημοσιογράφοι.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο τρομακτικό λάθος ειπώθηκε από γνωστό καθηγητή ότι "οι ανεμβολίαστοι να μην ανησυχούν. Θα εμβολιαστούν δια φυσικού, αλλά επώδυνου τρόπου. Θα τους επιλέξει ο ιός. Σε αυτό το κύμα, το 1/3 των ανεμβολίαστων θα νοσήσει. Αυτό αντιστοιχεί σε 400.000-600.000 ανθρώπους."

Μπερδεύοντας την νόσηση με την μόλυνση. Και φυσικά αγνοώντας ότι πολλοί ανεμβολίαστοι ήδη έχουν νοσήσει ασυμπτωματικά και καλύπτονται με φυσική ανοσία που είναι και πολύ καλύτερη αυτή του εμβολίου.

Λένε ότι θα έχουμε 20000 κρούσματα τον Αύγουστο. Ψευδέστατο. Από που θα προκύψει αυτό το νούμερο; Μετρώντας τα άστρα στον καλοκαιρινό ουρανό; Για να μπορούμε να έχουμε τέτοια νούμερα θα πρέπει να γίνονται δεκάδες χιλιάδες rapid τεστ από τον ΕΟΔΥ και από ιδιώτες γιατρούς κάτι που δεν έγινε τον χειμώνα. Θα γίνει μέσα στον μήνα των διακοπών που θα λείπει προσωπικό και πολλοί ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί είναι σε διακοπές;
 
Είναι εκτίμηση με βάση τα στοιχεία; Και γιατί δεν βλέπουμε ότι παρά τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο επειδή η Δέλτα παραλλαγή έχει καταστήσει τον κοροναϊό μεταδοτικό αλλά όχι θανατηφόρο, δεν αυξάνουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία;

Και τώρα παρά τα 3000 κρούσματα ΔΕΝ έχουμε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μας και φυσικά στις ΜΕΘ. Το πιστοποιεί ο καθηγητής πνευμονολογίας Κ. Γουργουλιάνης με στοιχεία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας αλλά και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος. Και οι δύο μάχιμοι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

Σημαντική καταγράφεται η ύφεση της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Βάνα Παπαευαγγέλου στις 22/7

Σε ύφεση της κατακόρυφης αύξησης που είχαμε δει τις προηγούμενες ημέρες, βρίσκεται η πανδημία στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Πέμπτης.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων στην επικράτεια είναι τα 26 έτη, ενώ αυξήθηκαν σημαντικά τα κρούσματα σε άτομα άνω των 40 ετών.

Παρατηρήθηκε επίσης, πρόσθεσε αύξηση των εισαγωγών κατά 70%, αλλά δεν συνοδεύεται από αύξηση των διασωληνωμένων.

Και στο εξωτερικό στις 21 Ιουλίου διαπιστώνουμε ότι τα κρούσματα σταθεροποιούνται και οι θάνατοι παραμένουν 2 στο Ισραήλ και 73 στην Μ.Βρετανία. Διεθνώς μειώνονται οι διασωληνωμένοι.

Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι με 32000 η Μ.Βρετανία τον Ιανουάριο κατέγραφε 600 θανάτους ενώ τώρα με την ΔΕΛΤΑ οι θάνατοι είναι 50.



Ισραήλ 1 - Ιουλίου  266 κρουσματα - θάνατοι 0
2-Ιουλίου - 290 κρούσματα - θάνατοι 0
3-Ιουλίου - 277 κρούσματα - Θανατοι 0
4 Ιουλίου - 321 κρούσματα - Θάνατοι 0
5 Ιουλίου - 496 κρούσματα - θάνατοι 1
6 Ιουλίου - 427 κρούσματα θάνατοι 0
7 Ιουλίου - 486 κρούσματα - Θάνατοι 0
8 Ιουλίου - 611 κρούσματα - Θάνατοι 3
11 Ιουλίου - 323 κρούσματα - Θάνατοι 3
13 Ιουλίου - 1275 κρούσματα - Θάνατοι 2
16 Ιουλίου - 830 κρούσματα - Θάνατοι 1
21 Ιουλίου - 1118 κρούσματα - Θάνατοι 2


Μ. Βρετανία1 Ιουλίου - 27 556 κρουσματα - 22 θάνατοι
2 Ιουλίου 26700 κρούσματα - 14 θάνατοι
3 Ιουλίου 24447 κρούσματα - 18 θάνατοι
4 Iουλίου 23818 κρούσματα - 15 θάνατοι
5 Ιουλίου 27100 κρούσματα - 9 θάνατοι
6 Ιουλίου 28334 κρούσματα - 15 θάνατοι
7 Ιουλίου 32548 κρούσματα - 33 θάνατοι
8 Ιουλίου 31977 κρούσματα - 35 θάνατοι
11 Ιουλίου 31352 κρούσματα - 34 θάνατοι
13 Ιουλίου 36216 κρούσματα - 50 θάνατοι
16 Ιουλίου - 51273 κρούσματα - Θάνατοι 49
21 Ιουλίου - 43404 κρούσματα - Θάνατοι 73

21 Ιουλίου - 30587 κρούσματα - Θάνατοι 18

Και ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε για την ανοσία της αγέλης.

Αυτή την στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι μεταξύ 70.000 και 100.000 σε όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί δυνητικά μπορούν να μεταδώσουν την νόσο» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τι σημαίνει αυτό; Ο κοροναϊός είναι μια ίωση η οποία διαρκεί περίπου 14-15 ημέρες, άρα θεωρητικά αυτό το δεκαπενθήμερο κόλλησαν περίπου 100.000 άτομα κοροναϊό. Το ιικό φορτίο στην κοινότητα παραμένει υψηλό εδώ και πολλούς μήνες (τουλάχιστον από τον Νοέμβριο) και άρα δεν είναι απίθανο οι αριθμοί των πραγματικών κρουσμάτων και των προηγούμενων μηνών να ήταν παρόμοιο. Άρα ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει.

Η πανδημία του Covid-19 φαίνεται να τελειώνει.

Απλά χρειάζεται λίγο ακόμα προσοχή για να μην συμβεί αυτό που φοβάται κάθε γιατρός που έχει δώσει στον ασθενή την κατάλληλη αντιβίωση, ο πυρετός πέφτει και ο ασθενής θεωρώντας ότι όλα πήγαν καλά την σταματά και δεν ακολουθεί τις οδηγίες που ήταν για μεγαλύτερο διάστημα. Αποτέλεσμα να επανέλθει ο πυρετός.

Και τα εμβόλια αλλά και η Φυσική Ανοσία που μπορεί να φτάνει και το 30 με 40% πια θα δώσουν σύντομα την απάντηση στην πανδημία. Δεν χρειάζεται φόβος ούτε από τους διοικούντες που αγωνιούν να μην τους σκάσει άλλη βόμβα στα χέρια (όπως πέρυσι), και έχουν φτάσει να "φυσάνε και τη γιαούρτη", ούτε όμως και από αυτούς που λένε δεν υπάρχει κοροναϊός και όλα είναι μια συνωμοσία οπότε κάνουμε ό,τι θέλουμε!

Λίγο προσοχή από όλους και τελειώσαμε.

Δύο, τρεις μήνες έμειναν...
 
* O Αλέξανδρος Γιατζίδης, είναι Διευθυντής σύνταξης του medlabnews.gr 
πηγή: mediabnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου