Εύβοια – Πρόεδρος Ροβιών: «Το Μαξίμου έκαψε επίτηδες την Εύβοια» (video)

Ροβιές, Θοδωρής Κέρης, συνέντευξη, MEGA TV,

Την παρέμβαση εισαγγελέα για το ζήτημα ζήτησε μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος των Ροβιών, Θοδωρής Κέρης, ο οποίος κάνει λόγο για 100% καταστροφή του δάσους στην κοινότητα...

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία για τη φωτιά στην Εύβοια έκανε στον αέρα του MEGA ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροβιών, Θοδωρής Κέρης, ενώ η φωτιά μαίνεται για 7η συνεχόμενη μέρα και οι φλόγες απειλούν και το Αρτεμίσιο, ενώ ξεφεύγει η κατάσταση σε Αβγαριά και Γερακιού.

Την παρέμβαση εισαγγελέα για το ζήτημα ζήτησε μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος των Ροβιών, Θοδωρής Κέρης, ο οποίος κάνει λόγο για 100% καταστροφή του δάσους στην κοινότητα, που περιλαμβάνει επίσης: Παλαιοχώρι, Δαμιά, Καμούδι, Δριμώνα, Μαρούλι, Κούλουρους, Όσιο Δαυίδ. «Καμένη γη παντού. Δεν υπάρχει πράσινο πουθενά. Έχει καεί ολοσχερώς από Ευβοϊκό έως Εύβοια» ανέφερε.
 
Πρόσθεσε πως πρόκειται για καταστροφή 90%.

«Η εικόνα είναι καμένη γη παντού. Το δύσκολο είναι από εδώ και μετά. Εμείς έχουμε παράπονα από την Πυροσβεστική, από την Πολιτεία, ότι δεν ήρθε κανένα εναέριο σκάφος. Πρέπει να μπει Εισαγγελέας στην υπόθεση, κάηκε ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου. Οικονομική καταστροφή για όλους τους πολίτες. Η περιοχή ήταν πλούσια από τουρισμό και από αγροτικά. Όλα αυτά τελείωσαν».


Σε επισήμανση δημοσιογράφου του καναλιού για την υπόσχεση της κυβέρνησης σχετικά με μέτρα στήριξης ο κ. Κέρης απάντησε χαρακτηριστικά το εξής: «Το Μαξίμου έκαψε επίτηδες την Εύβοια, γιατί τρεις μέρες δεν σηκώθηκε ούτε ένα εναέριο μέσο, δεν πέταξε ούτε drone. Για να την φυτέψουν όπως σε όλη την Ελλάδα ανεμογεννήτριες»

Αν αυτή τη στιγμή ερχόταν εδώ ο Μητσοτάκης ή ο Χαρδαλιάς θα έπρεπε να έχουν μαζί πέντε διμοιρίες ΜΑΤ. Σας το λέω εγώ που είχα ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία. Έχω απογοητευτεί όσο δεν παίρνει» τόνισε ο ίδιος διαβεβαιώνοντας ότι λέει την πραγματικότητα αδιαφορώντας εάν θα υποστεί συνέπειες.

«Τεράστιο παράπονο από την πυροσβεστική και την πολιτεία. Δεν ήρθε κανένα εναέριο σκάφος. Είναι απαράδεκτα πράγματα. Τέσσερις πέντε μέρες ήταν η αρχή. Το δύσκολο είναι από εδώ και μετά. (…) Η περιοχή ζούσε από τουρισμό και αγροτικά. 90% οικονομική καταστροφή. Όποιος νομίζει ότι είναι υπερβολή, ας έρθει εδώ να κάνει αυτοψία και να μας πει» πρόσθεσε.

«Ήμουν με συνεταιρισμό δασικό στην πρώτη γραμμή για να κάνουμε αντιπυρικές ζώνες και ορισμένα πληρώματα πυροσβεστικής είπαν ότι “εμείς έχουμε εντολές να κοιτάμε, να μην μπαίνουμε μέσα” και μας τράβαγαν σέλφι. Δεν είναι όλοι πυροσβέστες έτσι, γιατί υπήρχαν και πληρώματα, τα οποία έχυναν το αίμα τους για να σβήσουν τη φωτιά» είπε.

«Τα προηγούμενα χρόνια, όταν έπιανε μια φωτιά. Τις πρώτες 3 ή 15 ώρες ερχόντουσαν δύο καναντέρ, ένα ελικόπτερα και σβήναμε τις φωτιές. Δεν μπορεί η μάνικα να σβήσει τη φλόγα στα πεύκα, σε 50 μέτρα ύψος» επεσήμανε.

«Το ξέρω ότι μπορούν να μου κάνουν μηνύσεις, αλλά εγώ λέω την πραγματικότητα. Έχω απογοητευτεί», πρόσθεσε. Το δάσος της Κοινότητας Ροβιών έχει καεί 100%, τόνισε ο κ. Κέρης. «Ο μόνος που στάθηκε δίπλα μας ήταν ο κ. Τσαπουρνιώτης και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός», δήλωσε ο κ. Κέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου