Σύγκρουση μέχρις εσχάτων προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - «Πρόβες πολέμου» κάνουν στην Κουμουνδούρο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στρατηγική, «σκληρό ροκ», ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, ΤΟ ΠΑΡΟΝ,

Κόντρα στις δημοσκοπήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι η φθορά της κυβέρνησης έχει αρχίσει και είναι μεγάλη και πως έχει ξεκινήσει η α­ντίστροφη μέτρηση για τον Κυρ. Μητσοτάκη. 

-«Δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα στην κυβέρνηση», τονίζουν συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα

«Πρόβες πολέμου» κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και προετοιμάζονται για μια μακρά περίοδο συγκρούσεων με την κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα. Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά της θερινής περιόδου, η Κουμουνδούρου διατηρεί σε υψηλούς τόνους την αντιπολιτευτική δράση (επιχειρηματολογία), υποβοηθούμενη από την αλληλουχία δυσμενών γεγονότων και αστοχιών της κυβέρνησης.

Με την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, ένταση θα κινηθούν και από τις αρχές του φθινοπώρου, καθώς προβλέπουν ότι τα προβλήματα θα διογκωθούν και μαζί τα αδιέξοδα για τον Κυρ. Μητσοτάκη. Στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα προετοιμάζονται –όπως λένε– για ένα «θερμό φθινόπωρο» και τονίζουν ότι «δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα».

Κόντρα στις δημοσκοπήσεις, ο Αλ. Τσίπρας εκτιμά ότι η φθορά της κυβέρνησης έχει αρχίσει και είναι μεγάλη και πως έχει ξεκινήσει η α­ντίστροφη μέτρηση για τον Κυρ. Μητσοτάκη. Επικαλείται προς αυτό τη βαθιά απογοήτευση των πολιτών για την κυβέρνηση, η οποία καταγράφεται σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και στις πλέον φιλικές προς τη Νέα Δημοκρατία. Απογοήτευση που κατά την άποψή του έχει να κάνει αφενός με την αποτυχία στη διαχείριση όλων των σημαντικών ζητημάτων την προηγούμενη διετία και αφετέρου στη διάψευση των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης. «Ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του έχει γυρίσει την πλάτη και δεν πρόκειται να τον εμπιστευτεί ξανά», σημειώνει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο κ. Τσίπρας. Ως εκ τούτου πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν δρόμο που δεν έχει επιστροφή, «η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει» υπογραμμίζει.


Ο διπλός στόχος

Στην Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και τους επόμενους μήνες τη στρατηγική του «σκληρού ροκ», την οποία έχουν υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά θεμάτων, όπως, π.χ., η πανδημία, ο τουρισμός, η παιδεία και εσχάτως οι πυρκαγιές. Ο στόχος διπλός: Αφενός να αποδομήσουν όσο γίνεται περισσότερο τη κυβέρνηση και ειδικώς το πρωθυπουργικό προφίλ του Κυρ. Μητσοτάκη. Αφετέρου να ενισχύουν την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Εμφανίζονται αισιόδοξοι και ως προς τους δύο στόχους και θεωρούν ότι από τον Σεπτέμβριο η φθορά της κυβέρνησης θα είναι τέτοια που δεν θα μπορούν να την «κρύψουν» ούτε οι δημοσκόποι. Θεωρούν δε ότι ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.Αναγνωρίζουν ότι η προσπάθεια θα είναι δύσκολη μέσα σε ένα «εχθρικό περιβάλλον» που έχει δημιουργήσει η πλειάδα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ (παραδοσιακών και μη). Εκτιμούν ωστόσο ότι καθώς θα εντείνεται η κοινωνική αποδοκιμασία (κατακραυγή) για την κυβέρνηση το πολιτικό κλίμα «θα αλλάξει, θέλουν-δεν θέλουν οι εκδότες και οι καναλάρχες», όπως σημειώνουν. Ερμηνεύοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, διαπιστώνουν ότι τον τελευταίο καιρό το αντικυβερνητικό μέτωπο στην κοινωνία διευρύνεται σταθερά και ταυτόχρονα υποχωρεί έστω και αργά το αντι-ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί ικανοποίηση για τη νηνεμία που υπάρχει αυτήν την περίοδο στα ενδότερα του κόμματος, το αποδίδουν δε αυτό σε μεγάλο βαθμό στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Κανένα κορυφαίο στέλεχος δεν θα ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα μέσα σε αυτήν τη συγκυρία. Μοναδική «παραφωνία» αυτή του Ν. Φίλη, ο οποίος σε συνέντευξή του (εφημερίδα «Εποχή») έκανε λόγο για έλλειψη σχεδίου εκ μέρους της ηγεσίας, για κρίση φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άσκησε κριτική και για τον τρόπο που έγινε η περίφημη διεύρυνση. Η Κουμουνδούρου απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου