Φάνης Σπανός - Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: «Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά» (video)

Β. Εύβοια, Πυρκαγιές, Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, TVSTAR,

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της πυροσβεστικής. 'Ακουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών.

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αναφορές του για τις φωτιές στην Εύβοια, κατά τη διάρκεια της  χθεσινής Έκτακτης-Κατεπείγουσας Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, έδωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με ανακοίνωσή του, μετά τις δηλώσεις το εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου και του τομεάρχη του κόμματος Κώστα Ζαχαριάδη, που επικαλέστηκαν τα όσα είπε, κατά την τοποθέτησή του.


Ειδικότερα, ο κ. Σπανός στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Επειδή ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τοποθέτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του παραθέτω λοιπόν αυτά που είπα στο συμβούλιο και θα παρακαλούσα να μην επιχειρείται η διαστρέβλωσή τους:

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της πυροσβεστικής.

'Ακουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών.

'Άλλο πράγμα οι ελλείψεις και τα λάθη που επισημάναμε και άλλο πράγμα οι θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό και μας κάνουν μόνο κακό.

Επειδή έχω μάθει να μιλάω μόνο τη γλώσσα της αλήθειας και αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Παρακαλώ, αφήστε μας έξω από τα πολιτικά παίγνια, να δουλέψουμε για να ξαναστήσουμε τον τόπο μας
».


Σημείωση της σύνταξης του antikry.gr
 
Το Antikry παραθέτει βίντεο της χθεσινής Έκτακτης-Κατεπείγουσας Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας της Αιδηψού, δίνοντας την δυνατότητα στον αναγνώστη μας να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα, καθώς και ανάρτησης της ιστοσελίδας του TVSTAR με τον τίτλο: «Κεραυνοί Σπανού από την Αιδηψό: Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης!! Κληθήκαμε να σβήσουμε τη φωτιά μόνοι μας!! (video)»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου