Ρόδος: Ανεξέλεγκτα κινείται το πύρινο μέτωπο - Xωρίς ηλεκτικό ρεύμα όλο το νησί – Εκκένωση οικισμών

Ρόδος, πυρκαγιά, καύσωνας,

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η φωτιά στη Ρόδο που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής- Δεν περιορίζεται το μέτωπο και κατευθύνεται προς Πεταλούδες

Ανεξέλεγκτα κινείται το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Η ΡΟΔΙΑΚΗ", πιο συγκεκριμένα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής αυτή την ώρα κινείται προς τον Θεολόγο. Ακόμη ζητήθηκε από τους κατοίκους του χωριού Μαριτσά να εκκενώσουν την περιοχή καθώς η κατάσταση είναι αποπνικτική. Επίσης ζητήθηκε από τους κατοίκους της Δαματριάς να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Παράλληλα εκκενώθηκε προληπτικά τόσο το στρατόπεδο Καλαμώνα όσο και η Κοιλάδα των Πεταλούδων. Ακόμη εκκενώθηκε η Ψίνθος. Επιπρόσθετα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού.


Το μέτωπο της πυρκαγιάς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την περιοχή των Πεταλούδων καταστρέφοντας ότι βρίσκει στο πέρασμά της. Οι αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή ενώ σε υψίστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού.

Η μεγάλη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές του νησιού δυσχερένει λόγω του καύσωνα την διαβίωση των κατοίκων, διευκρινίστηκε ότι οφείλεται σε βλάβες του δικτύου από την 
πυρκαγιά. Οι προσπάθειες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη....

Λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα, 2 καναντέρ συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς, προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της πυροσβεστικής και των εθελοντών.

Ώρα 18:30

Εκκενώνεται το χωριό της Ψίνθου λόγω του ότι η φωτιά έχει πλησιάσει επικίνδυνα το χωριό.

Ώρα 19:00

Ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του χωριού Μαριτσά, καθώς η φωτιά πλησιάζει και εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου