Λαϊκές αγορές: «Μας βάζει ταφόπλακα» - Στα κάγκελα με το νόμο Άδωνι και προαναγγέλουν πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου

Με πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου απαντούν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές στο σχέδιο νόμου-ταφόπλακα Άδωνι Γεωργιάδη...

Με πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου απαντούν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές στον Άδωνι Γεωργιάδη στόχο έχει να πετάξει εκτός τους παραγωγούς από τις λαϊκές αγορές προς όφελος των μεσαζόντων.

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να κωφεύει στα αιτήματα των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές», καταγγέλλει η Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας που αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας στις 25 Οκτωβρίου και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 13:00.

Όπως επισημαίνουν αυτή είναι η πρώτη αντίδραση στο σχέδιο νόμου – ταφόπλακα για τις λαϊκές αγορές, που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και καλούν την κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να τους ακούσει.

Tα αιτήματα των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές, στα οποία εξακολουθεί να κωφεύει το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο αρμόδιος υπουργός είναι:

  • Ίδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών.

  • Ναι, στην απρόσκοπτη προσέλευση των παραγωγών στις λαϊκές αγορές και όχι στην προκήρυξη θέσεων μία φορά ετησίως.

  • Όχι, στις 16 διαφορετικές υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται στο νομοσχέδιο και δίνουν με αντισυνταγματικό τρόπο υπέρ-εξουσίες στον υπουργό.

  • Όχι, στην πλατφόρμα e-καταναλωτής όπως ισχύει για τα super markets με τζίρο άνω των 90.000.000ε.

  • Όχι, στην φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα, επιζητώντας την συνταγματική ισονομία με το στεγασμένο εμπόριο.

  • Όχι, στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους.

  • Όχι, στις ποινές εξοντωτικού χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε μικρές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, υποχωρώντας στις έντονες πιέσεις των παραγωγών που προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, αλλά και βουλευτών της Ν.Δ. που ζήτησαν επίμονα αλλαγές, κυρίως στο μείζον ζήτημα των εξοντωτικών προστίμων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης όμως επέμεινε στη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, που έχει ως στόχο να εκδιώξει τους παραγωγούς από τις λαϊκές αγορές προς όφελος των μεσαζόντων.


Η Ανακοίνωση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Σε έκτακτη συνεδρίαση της η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την κήρυξη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την προσεχή Δευτέρα 25/10/2021 με ταυτόχρονη διεξαγωγή Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 13:00, ως μία πρώτη αντίδραση στο σχέδιο Νόμου που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνης Γεωργιάδης.
Τα αιτήματα των Λαικών Αγορών στα οποία εξακολουθεί να κωφεύει το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο αρμόδιος υπουργός είναι:
- Ίδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών.
- ΝΑΙ στην απρόσκοπτη προσέλευση των παραγωγών στις Λαικές Αγορές κι ΟΧΙ στην προκήρυξη θέσεων μία φορά ετησίως.
- ΟΧΙ στις 16 διαφορετικές Υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται στο Νομοσχέδιο και δίνουν με αντισυνταγματικό τρόπο υπέρ-εξουσίες στον υπουργό.
- ΟΧΙ στην πλατφόρμα e-καταναλωτής όπως ισχύει για τα super markets με τζίρο άνω των 90.000.000ε.
ΟΧΙ στην φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα, επιζητώντας την συνταγματική ισονομία με το στεγασμένο εμπόριο.
- ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους.
- ΟΧΙ στις ποινές εξοντωτικού χαρακτήρα.
ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ..ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ..ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ..ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ..ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη