Αλέξης Τσίπρας: Το 3ο Συνέδριο στις 24-27 Φλεβάρη '22 - Καμπάνια για την ακρίβεια και πρωτοβουλία για κατώτατο μισθό 800 ευρώ

Πρωτοβουλίες για ακρίβεια, πανδημία, ανεργία, κοινωνικό αποκλεισμό - Το 3ο Συνέδριο στις 24-27 Φεβρουαρίου '22, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών για την ακρίβεια, την πανδημία, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και παράλληλα την διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου του κόμματος μετά από τρίμηνη καμπάνια και πολιτική και οικονομική εξόρμηση με εγγραφή νέων  μελών και προγραμματικές περιφερειακές συνδιασκέψεις ανοιχτές στις τοπικές κοινωνίες.

Οριστικά από τις 24 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2022, θα διεξαχθεί στην Αθήνα το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όπως εισηγήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο Πολιτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Θα προηγηθεί τρίμηνη εξόρμηση και πολιτική καμπάνια εγγραφής νέων μελών, καθώς και διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων, ανοιχτών στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες, με στόχο την εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων για κάθε περιφέρεια.

Η εξόρμηση για εγγραφή νέων μελών θα ξεκινήσει άμεσα και οι λίστες των μελών που θα λάβουν μέρος στην εκλογή συνέδρων να κλείσουν στις Οργανώσεις Μελών και στον isyriza, στις 15 Ιανουαρίου ενώ από τις 10 ως τις 14 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εκλογές στις Οργανώσεις Μελών των αντιπροσώπων του 3ου Συνεδρίου.

Το ερχόμενο Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης προκειμένου να αποφασίσει τη σύγκληση του 3ου Συνεδρίου καθώς και τη συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπή Συνεδρίου, της Επιτροπής Απόφασης και της Επιτροπής Καταστατικού.

Σε ό,τι αφορά στο κρίσιμο θέμα των ποσοστώσεων αυτές θα παραμείνουν ως έχουν.

Καμπάνια για την ακρίβεια και τον κατώτατο μισθό

Στη συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας, εισηγήθηκε μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες και εξωστρεφείς παρεμβάσεις για το επόμενο διάστημα, απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα της συγκυρίας, την ακρίβεια, τη πανδημία, την ανεργία, το κοινωνικό αποκλεισμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Μπαίνουμε σε ένα δύσκολο χειμώνα, οι αλλεπάλληλες αποτυχίες της κυβέρνησης θα αυξήσουν την κοινωνική πίεση. Οφείλουμε να εξετάσουμε ποιες πρωτοβουλίες θα λάβουμε, ειδικά στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας που απειλεί τη βιωσιμότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ένα στα τρία νοικοκυριά δέχονται ήδη μεγάλη πίεση, πριν ακόμα εφαρμοστούν οι νέες εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και την αγορά. Ήδη σημειώνεται αύξηση 40% στην τιμή του πετρελαίου, ενώ το 37% των επιχειρήσεων βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του λουκέτου.

Οι τιμές αυξάνονται καθημερινά και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών μειώνεται διαρκώς ραγδαία.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρότασή μας για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ έχει εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία και πρέπει να γίνει η προμετωπίδα μας.

Την ίδια ώρα που η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας καταρρίπτει πανευρωπαϊκά ρεκόρ, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εκχωρεί το 17% της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την απώλεια του δημοσίου ελέγχου της Επιχείρησης σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Κατά την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης η ΔΕΗ διαδραμάτιζε εξισορροπητικό ρόλο στην αγορά μέσα από την τιμολογιακή της πολιτική.

Στη ΔΕΘ προτείναμε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και σειρά άλλων παρεμβάσεων, όπως η αντιμετώπιση του καρτέλ στην ενέργεια μέσα από ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη