Θάνος Πλεύρης: «Δεν θα υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα»

Θάνος Πλεύρης, κορονοϊός, μέτρα,

Τέλος στα σενάρια για την λήψη οριζόντιων περιοριστικών μέτρων έβαλε ο υπουργός Υγείας. Δεν τίθεται θέμα lockdown διευκρίνισε ο Θάνος Πλεύρης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν τοπικά lockdown και δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν περιορισμοί, δηλαδή 00:00-06:00 να μην κυκλοφορεί κάποιος που έχει εμβολιαστεί ή να μην μπορεί να πάει σε ένα μαγαζί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Εφόσον χρειασθεί να υπάρξουν περιορισμοί, θα αφορούν χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι με ανεμβολίαστους. Συγκεκριμένα, οι κλειστοί χώροι εστίασης δεν θα ανοίξουν για τους ανεμβολίαστους, ενώ οι ίδιοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για να εξυπηρετηθούν στους εξωτερικούς χώρους. «Από εκεί και πέρα, λοιπόν, παραπάνω περιορισμοί αυτής της φύσεως ενδεχομένως να μπουν στους κοινούς χώρους» αποσαφήνισε ο κ. Πλεύρης. Ο ίδιος σχολίασε ότι τα «περιοριστικά μέτρα είναι για την προστασία των ανεμβολίαστων».

Σχετικά με τις προτάσεις που τίθενται στη δημόσια σφαίρα περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμών, ο κ. Πλεύρης σχολίασε ότι δεν είναι δυνατόν να εξαναγκάζεται ένας ηλικιωμένος άνθρωπος να κάνει το εμβόλιο ή να ληφθούν τιμωρητικά μέτρα π.χ. στέρηση φαρμακευτικής αγωγής ή νοσηλείας. Ο ίδιος διασαφήνισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς έχει να κάνει με τον κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας, σχολιάζοντας ότι «βάζουμε και το σκληρό, αν θέλετε, μέτρο της αναστολής στην εργασία». Οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν ένα ζήτημα ατομικής επιλογής.

Όσο για τις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική έξαρση, όπως είναι η Β. Ελλάδα, έχουν ληφθεί μέτρα, δηλαδή επιπλέον 1.300 κλίνες. Ιδιαίτερα «στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τον Βόλο έχουμε πάρει κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές για Covid και non Covid περιστατικά» σημείωσε ο υπουργός. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι κλίνες και «κάποια νοσοκομεία ενδεχομένως γίνουν μόνο για περιστατικά Covid». Στον άξονα διασφάλισης των υπηρεσιών προς non covid περιστατικά, ο κ. Πλέυρης ανέφερε την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτικών δομών αλλά και γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου