Ηχηρή παρέμβαση από τη Βασιλική Θάνου: «Προσβολή η έλλειψη αναφοράς προς τη Μέρκελ των γερμανικών αποζημιώσεων»

Αγγελική Θάνου, Γερμανικές αποζημιώσης, ΠτΔ, Κεατερίνα Σακελαροπούλου, πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Οι αξιώσεις αυτές δεν παραγράφονται, ούτε οι Έλληνες ξεχνούν τις θυσίες των γονέων τους – Εθνική Αντίσταση, ολοκαύτωμα Διστόμου , Καλαβρύτων, Βιάννου.

Για την επίσκεψη αυτή έκανε παρέμβαση -κόλαφο η Βασιλική Θάνου. Η πρώην πρωθυπουργός και επίτιμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου, τόνισε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που ποτέ δεν τέθηκε από την ελληνική πλευρά.

H επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα, η τελευταία που έκανε ως Καγκελάριος, η Γερμανίδα πολιτικός που με τις αποφάσεις της σημάδεψε την πορεία της χώρας τα “πέτρινα” χρόνια της κρίσης και που η ίδια κάνοντας την αυτοκριτική της, παραδέχτηκε πως ζήτησε πολλά από τους Έλληνες κυριάρχησε στην ειδησεογραφία των ημερών σε όλη την Ευρώπη.

Βασιλική Θάνου - Η παρέμβαση της αναλυτικά:

«Η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό προς την καγκελάριο Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, την ημέρα της επετείου του «Όχι», σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, απογοήτευσε και δυσαρέστησε πολύ τους Έλληνες.

Συνιστά προσβολή στη μνήμη και στους αγώνες όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη γερμανική κατοχή. Οι αξιώσεις αυτές δεν παραγράφονται, ούτε οι Έλληνες ξεχνούν τις θυσίες των γονέων τους – Εθνική Αντίσταση, ολοκαύτωμα Διστόμου , Καλαβρύτων, Βιάννου.

Τι και ποιους εξυπηρετούν άραγε οι προσκλήσεις, οι φιλοφρονήσεις και τα δείπνα αφού μάλιστα και η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ έστω και τώρα που απέρχεται, αναγνώρισε ότι υπέβαλε την Ελλάδα σε σκληρά μνημόνια» .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου