Στην Αθήνα η Μέρκελ, θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία - Ελληνοτουρκικά, Κλίμα, Υγεία και Μετανάστευση στην ατζέντα της (video)

Άνγκελα Μέρκελ,

Στην Αθήνα καταφθάνει το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζοντας τις «αποχαιρετιστήριες» επισκέψεις της σε ξένες πρωτεύουσες.

Την Αθήνα θα επισκεφθεί την Πέμπτη και Παρασκευή, 28 και 29 Οκτωβρίου, η απερχόμενη γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά και από την πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ουλρίκε Ντέμερ.

Οπως είπε η ίδια, είναι «σημαντικό δείγμα της στενής -και σε πνεύμα εμπιστοσύνης- συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» η επίσκεψη της Καγκελαρίου, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά θέματα κοινών συμφερόντων, όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με το Κλίμα, η Υγεία και η Μετανάστευση, στα οποία η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το μεταναστευτικό θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συναντήσεων, η κ. Ντέμερ αναφέρθηκε στις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σχετικά με την δευτερογενή μετανάστευση, τόνισε ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ σύμφωνα με την Ουλρίκε Ντέμλερ

Η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη (28/10) το βράδυ δείπνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και την Παρασκευή (29/10) στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και η οικονομική συνεργασία, πρόσθεσε η κυρία Ντέμερ.

Την Παρασκευή, θα γίνει δεκτή από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα συναντήσει και νέους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.

Δεν έχει ανακοινωθεί αν η Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα η άλλους πολιτικούς.

H εποχή Μέρκελ και η Ελλάδα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος αποχωρεί, ποιο το αποτύπωμα στην Ελλάδα; Τι λένε οι Έλληνες για την Μέρκελ;


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου