Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών έξω από τη Βουλή - Νέα κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 4/11/2021 έξω από το Υπουργείο Υγείας

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, του πάσου covid, των διαχωρισμών και των αναστολών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοπολιησανν σήμερα οι υγειονομικοί έξω από τη Βουλή διαδηλώνοντας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, του πάσου COVID, των διαχωρισμών, των αναστολών και της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Εργαζόμενοι στην υγεία συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλοντας τη δύσκολη κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία και ζητώντας από την κυβέρνηση να άρει το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους.


Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ενάντια στον κορονοϊό και κατά των νέων μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο και εστιάζονται στους ανεμβολίαστους.

Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν στο σημείο προκειμένου οι συγκεντρωμένοι να μην πλησιάσουν τη Βουλή.

Την Τρίτη ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το μέτρο αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου. Διευκρίνισε επίσης πως δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.


Κάλεσμα της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν για νέα κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 4/11

Κινητοποιήσεις: Την Πέμπτη 4/11/2021 και ώρα 11πμ. έξω από το Υπουργείο Υγείας Συγκέντρωση των Δ.Σ. των Σωματείων και Επικουρικών Εργαζόμενων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 3/11/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5178

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Συγκέντρωση την Πέμπτη 4/11/2021 και ώρα 11 πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας των Δ.Σ. των Σωματείων και Επικουρικών εργαζόμενων που είναι σε αναστολή εργασίας

Συνάδελφοι,

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι απολύονται οι Επικουρικοί συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας καθότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους έως 31/3/2022 που προβλέπει ο νόμος.

Ο Υπουργός Υγείας παρά τις δεσμεύσεις προς την ΠΟΕΔΗΝ ότι θα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των επικουρικών υπαλλήλων των Νοσοκομείων υπαναχωρεί και απολύει εργαζόμενους οι οποίοι δεν έχουν διαπράξει κανένα πειθαρχικό αδίκημα. Σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να αιτιολογηθεί απόλυση με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό.

Καλούμε τα μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων και τους Επικουρικούς που είναι σε αναστολή την Πέμπτη 4/11/2021 και ώρα 11πμ σε Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Απαιτούμε την ανανέωση όλων των συμβάσεων των Επικουρικών συναδέλφων, την μονιμοποίησή τους καθότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την άμεση άρση των αναστολών εργασίας.

Δεν θα επιτρέψουμε το λάθος των αναστολών εργασίας να γίνει ευκαιρία συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, να κινδυνεύουν ασθενείς «τσάμπα» λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη