Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μόσχα: Συνάντηση με Βλαντιμίρ Πούτιν – Στην Ατζέντα θα κυριαρχήσει η Ανατολική Μεσόγειος

Κυριάκος Μητσοτάκης, Ρωσία, Μόσχα, Μιχαήλ Μισούστιν, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ανατολική Μεσόγειος,

Στη Μόσχα θα μεταβεί μέσα στον Δεκέμβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στην αντζέντα αναμένεται να κυριαρχήσει η Ανατολική Μεσόγειος... 

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποδεχτεί την τηλεφωνική πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Μιχαήλ Μισούστιν, όταν τον περασμένο Αύγουστο, η Ρωσία είχε συμβάλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών με τη διάθεση του πυροσβεστικού αεροπλάνου «Beriev Be-200»

Στη Μόσχα για μια σειρά επαφών που θα κορυφωθεί με τη συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν (κατά πάσα πιθανότητα στις 8/12) θα βρεθεί μέσα στον Δεκέμβριο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε αποδεχτεί την τηλεφωνική πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Μιχαήλ Μισούστιν, όταν τον περασμένο Αύγουστο, η Ρωσία είχε συμβάλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών με τη διάθεση του πυροσβεστικού αεροπλάνου «Beriev Be-200».


Η ρωσική συμπαράσταση προς την Ελλάδα, είχε εκφραστεί στον απόλυτο βαθμό, ενώ μάλιστα, ο κ. Μισούστιν είχε επισημάνει πως οι τακτικές επαφές βοηθούν «να εξασφαλιστεί και να επιβεβαιωθεί ο φιλικός χαρακτήρας των ελληνορωσικών σχέσεων».

Τότε, μάλιστα, εκ μέρους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είχε απευθύνει την πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να επισκεφτεί τη Ρωσία, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να την αποδέχεται. Πριν από τη Μόσχα, θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις σε Παρίσι (12/11) και Λονδίνο (15/16 του μήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου