Νάσος Ηλιόπουλος: «Για κάθε ασθενή που θα χρειαστεί ΜΕΘ και αυτή δεν θα υπάρχει, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, "Κυριάκος Μητσοτάκης"!»

«Το τελευταίο μίλι του κ. Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε έναν ατελείωτο Γολγοθά για την κοινωνία», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος...

«Τεράστια παραδοχή αποτυχίας εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, τη χθεσινή δήλωση της Μίνας Γκάγκα ότι σε λίγο θα πρέπει να διαλέγουν οι γιατροί αν θα νοσηλευθεί σε ΜΕΘ ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στον ρ/σ Real FM, ότι «για κάθε ασθενή που θα χρειαστεί ΜΕΘ και αυτή δεν θα υπάρχει η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο -Κυριάκος Μητσοτάκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση δεν πίστεψε ποτέ στο δημόσιο σύστημα υγείας. Περιμένει να περάσει η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού για να προχωρήσει συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και στην υγεία», δήλωσε και υπογράμμισε την άμεση ανάγκη «ειδικά στις κόκκινες περιοχές να γίνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπενθύμισε: «Πέρυσι τον Οκτώβρη είχαμε 235 απώλειες ανθρώπινων ζωών, και ακολούθησε ένα 2ο κύμα πανδημίας όπου στη βόρεια Ελλάδα 8 στις 10 απώλειες συνέβησαν εκτός ΜΕΘ. Φέτος τον Οκτώβρη είχαμε 1.110 νεκρούς. Κι όμως, όλο αυτό το διάστημα ο κ. Μητσοτάκης από τις 9 Φεβρουαρίου τρεις φορές έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας και περπατάει μόνος του το... τελευταίο μίλι. Για την κοινωνία αποδεικνύεται όμως ένας τεράστιος Γολγοθάς».

Ο εκπρόσωπος Τύπου κάλεσε επιπλέον την κυβέρνηση της ΝΔ «να μην παίζει παιχνίδια με τους ακροδεξιούς και τους αντιεμβολιαστές, όπως κάνει στην περίπτωση των εκκλησιών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και των ανεμβολίαστων και των εμβολιασμένων».

Ακόμη, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση που επιλέγει «να κόψει για το 2022, 900 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία», που «δεν στηρίζει το ΕΣΥ και έχει πετάξει λευκή πετσέτα στους εμβολιασμούς, μη δημιουργώντας κινητές μονάδες εμβολιασμών και μη στηρίζοντας τις πρωτοβάθμιες δομές». «Η χώρα μας έχει 2.500 λιγότερους μόνιμους υγειονομικούς υπαλλήλους σε σχέση με πέρυσι», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως «ειδικά στις κόκκινες περιοχές θα πρέπει να γίνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών».

Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στο πλάνο για συγχωνεύσεις 1.000 σχολικών τμημάτων: «Άραγε συμφωνεί η επιτροπή των ειδικών με τη δημιουργία τμημάτων 28 και 29 μαθητριών και μαθητών;». «Συμφωνεί η επιτροπή με την άποψη του κ. Πλεύρη ότι δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης οι εκκλησίες αλλά η εστίαση ή με την άποψη του κ. Καραμανλή ότι δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης τα μέσα μαζικής μεταφοράς;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε στη συνέχεια ότι «το μέγεθος της χρεοκοπίας της κυβερνητικής πολιτικής φάνηκε στη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 150 εκατ. για την ακρίβεια -δηλαδή μόλις 9 ευρώ το μήνα στα νοικοκυριά μέχρι τα Χριστούγεννα- ενώ μόνο στο ρεύμα οι αυξήσεις θα ξεπεράσουν το ένα δισ. ευρώ». «Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχεδιάσει ούτε καν σε βάθος 15 ημερών!» είπε, καλώντας να ληφθούν άμεσα τα εξής μέτρα: «Αύξηση στο βασικό μισθό εδώ και τώρα στα 800 ευρώ, ώστε να ενισχυθούν εργαζόμενοι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατανάλωση, διαγραφή και ρύθμιση του πανδημικού χρέους, διαφορετικά ούτε το κράτος θα εισπράξει από τις ΜμΕ που κλείνουν -και ακόμη, μείωση των ΕΦΚ σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, όπως προβλέπει η εργαλειοθήκη της Κομισιόν και όπως επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια που θέτει η ΕΕ».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου κατηγόρησε την κυβέρνηση που καθιστά την Ελλάδα "τη μοναδική χώρα που εν μέσω ενεργειακής κρίσης φροντίζει να χάσει από τα χέρια της το βασικότερο δημόσιο εργαλείο ενεργειακής πολιτικής, τη ΔΕΗ". "Η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της ΝΔ μας οδήγησε να έχουμε την πιο ακριβή μεγαβατώρα στο ρεύμα στην χονδρική σε όλη την Ευρώπη. Παντού υπάρχουν αυξήσεις αλλά στην Ελλάδα υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Και αυτή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης", κατέληξε.

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα την ανθρώπινη ζωή, αλλά με γνώμονα το κομματικό της ακροατήριο»

«Το τελευταίο μίλι του κ. Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε έναν ατελείωτο Γολγοθά για την κοινωνία», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Kontra News.

«Σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ και οι υγειονομικοί βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Την ώρα που έχουμε χιλιάδες νεκρούς, αποψιλώνουν το σύστημα υγείας και μειώνουν κατά 900 εκατ. τον προϋπολογισμό της υγείας. Αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών στα σχολεία, αντί να τον μειώνουν και η κατάσταση στα μέσα μεταφοράς είναι απελπιστική», επισημαίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Και προσθέτει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν λέμε ότι το σύστημα υγείας πρέπει να ενισχυθεί με περισσότερους γιατρούς, περισσότερες ΜΕΘ και επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων όπου χρειάζεται». «Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ και να υπάρξουν μέτρα αραίωσης των σχολικών τάξεων. Παράλληλα χρειάζεται να υπάρχει μαζική δωρεάν πρόσβαση σε τεστ για όλους τους πολίτες και όπου επιτρέπεται, επιστροφή στην τηλεργασία», σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, δηλώνοντας ακόμα ότι «την ώρα της μάχης δεν γίνεται να έχουμε υγειονομικούς σε αναστολή».

Αναφερθείς στο ζήτημα που προέκυψε μέσα στην εβδομάδα για την πρόσβαση των πολιτών στις εκκλησίες, τονίζει ότι η κυβέρνηση «θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων γιατί επιλέγει να δώσει σε μια μειοψηφία σκοταδιστών και ακροδεξιών ένα αντικοινωνικό προνόμιο». «Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα την ανθρώπινη ζωή, αλλά με γνώμονα το κομματικό της ακροατήριο», υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά τους πολιτικούς συσχετισμούς, σχολιάζει πως το κρίσιμο στις δημοσκοπήσεις είναι «η αποτύπωση των ποιοτικών στοιχείων που δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην κυβερνητική πολιτική βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση». Είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρει, να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας με βάση τις προγραμματικές του προτάσεις «για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση των μισθών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και τη ρύθμιση-διαγραφή του πανδημικού ιδιωτικού χρέους».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ΚΙΝΑΛ και τις δυνατότητες μετεκλογικών συνεργασιών, σημειώνει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη: «η απλή αναλογική θέτει σε όλους ένα συγκεκριμένο ερώτημα και εμείς απαντάμε ότι είμαστε εδώ για να ανατραπεί η συντηρητική και αυταρχική πολιτική Μητσοτάκη».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη