ΣΥΡΙΖΑ: Στα "μαχαίρια" Κοτζιάς - Τζανακόπουλος με αφορμή μια κομματική εκδήλωση!

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Τζανακόπουλος,

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, καταγγέλλει ότι με παρέμβαση του γραμματέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Τζανακόπουλου,τον έκοψαν από ομιλητή κομματικής εκδήλωσης στην Ηλιούπολη.

Δριμεία επίθεση κατά του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτησή του στο Twitter. Ειδικότερα τον κατηγορεί ευθέως ως υπεύθυνο για το γεγονός ότι απαγόρευσε σε τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει εκδήλωση στην οποία είχε προγραμματιστεί να μιλήσει και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Μια ωραία ατμόσφαιρα» είναι στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Συνεδρίου και την ώρα που η Κουμουνδούρου προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω εικόνα εξωστρέφειας. Δυο «άσπονδοι» σύντροφοι από το παρελθόν, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ Νίκος Κοτζιάς και ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή κομματική εκδήλωση! Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς κατήγγειλε μέσω Facebook την ακύρωση εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης για την εξωτερική πολιτική, με παρέμβαση Τζανακόπουλου.

«Τέλη Οκτώβρη, η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης με παρακάλεσε να είμαι ομιλητής στη 1/12/21 σε εκδήλωσή της για την εξωτερική πολιτική, την οποία και αποδέχτηκα. Σήμερα η ίδια οργάνωση μου ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε η εκδήλωση ύστερα από ρητή εντολή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλου, που μας “απαγόρευσε κάθε εκδήλωση με Κοτζιά, τον οποίον ούτε θέλει να βλέπει, ούτε να ακούει”. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπεται για μια τέτοια συμπεριφορά», σημειώνει ο πρώην υπουργός στην ανάρτησή του. Κατά τον πρώην υπουργό Εξωτερικών είναι η δεύτερη φορά που ο γραμματέας βάζει «τρικλοποδιά» στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, καθώς είχε προηγηθεί το «ναυάγιο» σε κοινό συνδυασμό για τις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου. «Η Αριστερά έχει γνωρίσει στην ιστορία της πολλούς τέτοιους αρνητές της συνεργασίας και των κοινών δράσεων. Πάντα της έκαναν κακό με τη συμπεριφορά και τις επιλογές τους», κλείνει την επίθεσή του προς τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κοτζιάς.

Κρατάει χρόνια η κόντρα

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου δίνεται μια διαφορετική εκδοχή. Παρά τη σύσταση για διοργάνωση εκδηλώσεων που να αφορούν θέματα της επικαιρότητας, όπως η πανδημία και η ακρίβεια, μέλη της ΟΜ Ηλιούπολης πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν τον κ. Κοτζιά σε μια εκδήλωση που δεν είχε συμφωνηθεί και δεν είχε προγραμματιστεί. «Ουδέποτε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέκλεισε τον Νίκο Κοτζιά από πιθανή μελλοντική εκδήλωση της ΟΜ Ηλιούπολης, η οποία και δεν έχει κοινοποιηθεί στη Νομαρχιακή Ανατολικής Αθήνας επίσημα γραπτώς, ούτε έχει αναγγελθεί. Καλό θα ήταν ο Νίκος Κοτζιάς να ελέγχει καλύτερα τις πληροφορίες καλοθελητών πριν προβεί σε καταγγελίες», είναι η ανάρτηση της συντονίστριας Κατερίνας Λουκάκη. Κοτζιάς και Τζανακόπουλος είχαν αντιπαρατεθεί επανειλημμένα στα χρόνια της κοινής κυβερνητικής θητείας τους, με ποκορύφωμα το διώξιμο του αδερφού του νυν γραμματέα του κόμματος από το Επιστημονικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου