Οι Ολλανδοί αντιμετωπίζουν μερικό lockdown καθώς τα κρούσματα COVID-19 εκτινάσσονται στα ύψη - Σήμερα η απόφαση της κυβέρνησης

Covid-19, κορονοϊός, Ολλανδία, lockdown, REUTERS,
Άμστερνταμ, Ολλανδία

Οι Ολλανδική Ομάδα Διαχείρισης Επιδημιών συνέστησαν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Μάρκ Ρούτε την άμεση επιβολή ενός μερικού lockdown για την αντιμετώπιση της έκρηξης κρουσμάτων της COVID-19....

Οι Ομάδα Διαχείρησης Πανδημιών στην Ολλανδία συνέστησε την επιβολή του πρώτου μερικού lockdown στη Δυτική Ευρώπη από το καλοκαίρι, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση να λάβει δραστικά και αντιδημοφιλή μέτρα για την καταπολέμηση της έκρηξης του COVID-19.

Το υπουργικό συμβούλιο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε (Mark Rutte) αναμένεται να λάβει απόφαση σήμερα Παρασκευή για νέα μέτρα μετά τη σύσταση της Πέμπτης από την Ομάδα Διαχείρισης Επιδημιών, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Εξετάζεται η ακύρωση των εκδηλώσεων, καθώς και το κλείσιμο των θεάτρων και των κινηματογράφων και η επιβολή προηγούμενων ωρών κλεισίματος για καφέ και εστιατόρια, αναφέρει η έκθεση NOS. Τα σχολεία θα έμεναν ανοιχτά.

Η κυβέρνηση συχνά, αλλά όχι πάντα, ακολουθεί τις συστάσεις των ειδικών.

Πολλές ανεπτυγμένες χώρες έχουν πει ότι δεν χρειάζονται πλέον περαιτέρω lockdown λόγω της κυκλοφορίας των εμβολίων, ακόμη και όταν οι λοιμώξεις αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο βασίζονται σε ενισχυτικά εμβόλια για να αυξήσουν την ανοσία και να αποφύγουν τα συντριπτικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η Ολλανδία μέχρι στιγμής έχει παράσχει ενισχυτικά εμβόλια μόνο σε μια μικρή ομάδα ατόμων με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Παρά το ποσοστό εμβολιασμού ενηλίκων που πλησιάζει το 85%, τα νοσοκομεία σε ορισμένες περιοχές έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν την τακτική φροντίδα για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

«Οδεύουμε προς την καταστροφή»

Τον περασμένο μήνα, οι μη εμβολιασμένοι ασθενείς με COVID-19 στα ολλανδικά νοσοκομεία είχαν μέση ηλικία τα 59 σε σύγκριση με τα 77 για τους εμβολιασμένους ασθενείς, σύμφωνα με στοιχεία του Ολλανδικού Ινστιτούτου Υγείας (RIVM).

Περίπου το 56% των Ολλανδών ασθενών με COVID-19 ήταν μη εμβολιασμένοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Μεταξύ των ασθενών εντατικής θεραπείας με COVID-19, το 70% δεν ήταν εμβολιασμένοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε, επανέφερε μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, δύο μήνες μετά την κατάργηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης.

Τα μέτρα περιελάμβαναν την χρήση μασκών προσώπου στα καταστήματα και την ευρύτερη χρήση ενός «περάσματος κορονοϊού» που αποδεικνύει την απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ COVID-19 για πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους.

Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν συνέχισε να αυξάνεται, με το Ολλανδικό Ινστιτούτου Υγείας - RIVM - να αναφέρει την Τρίτη ότι τα εβδομαδιαία κρούσματα αυξήθηκαν κατά 45% στα 76.790, ή περισσότερα από 400 ανά 100.000 άτομα.

Την Τρίτη, μια ομάδα νοσοκομείων στη νότια ολλανδική επαρχία του Limburg ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα για να περιορίσει τα ποσοστά μετάδοσης, λέγοντας ότι δεν έχουν χώρο ή προσωπικό για να χειριστούν περισσότερους ασθενείς με κορονοϊό.

«Οδεύουμε κατευθείαν σε μια καταστροφή στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και ολόκληρο το σύστημα έχει μπλοκάρει», ανέφεραν τα πέντε νοσοκομεία στο Λιμπούργο σε επιστολή τους προς τη διοίκηση τον Μαρκ Ρούτε. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η υπόλοιπη Ολλανδία θα μας ακολουθήσει σύντομα».
πηγή: REUTERS 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου