ΒΟΥΛΗ: Συζητείται σήμερα η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ, "λίστα Πέτσα" (video)

Βουλή, Ολομέλεια, Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπή, λίστα Πέτσα, διασπάθηση δημοσίου χρήματος, χειραγώγηση κοινής γνώμης,

Η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Ξεκινήσε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα 42 εκατ. ευρώ που μοίρασε σε φιλικά ΜΜΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρόσχημα την πανδημία - Η πρόταση αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα με «ναι» από όλη την αντιπολίτευση – Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, απών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα


Στις 10.30 το πρωί ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση, σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 παρ.5 εδ. β΄του Κανονισμού της Βουλής, επί της πρότασης που κατέθεσαν o πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταθέσει τελικά πρόταση για δεύτερη Εξεταστική, όπως αρχικά είχε αφήσει να διαφανεί ότι θα κάνει. 

Την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναμένεται να ψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, ενώ και η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε χθες, Πέμπτη, το βράδυ, να υπερψηφίσει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Έτσι, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να συγκεντρώσει 141 ψήφους, τη στιγμή που απαιτούνται 120. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει 86 βουλευτές, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η Ελληνική Λύση 10 και το ΜέΡΑ25 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου