Εσωκομματικές ΚΙΝΑΛ: Δημοσκόπηση της "MARC" για Το “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” – Ποιος προηγείται;

ΚΙΝΑΛ, εσωκομματικές, δημοσκόπηση, MARC, Α. Λοβέρδος, Ν. Ανδρουλάκης, Γ. Παπανδρέου, Π. Χρηστίδης, Χ. Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος,

“Φωτιά” στα πολιτικά επιτελεία των υποψηφίων βάζει η δημοσκόπηση της MARC για το Κυριακάτικο (21/11) φύλλο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Ειδικότερα, αυτό που καταλαβαίνει κανείς βλέποντας τη δημοσκόπηση της Marc είναι πως ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται μεν στην προτίμηση μεταξύ ψηφοφόρων από όλα τα κόμματα, αλλά μεταξύ των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής εκείνος που έχει το «πάνω χέρι» είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζεται μάλιστα να κερδίζει τα περισσότερα «δίδυμα» στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. 

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο δημοφιλέστερος υποψήφιος με 84,5% θετικές γνώμες, έναντι του 71% του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ ψηλά σε θετικές γνώμες παραμένει σε ακόμη μια δημοσκόπηση ο Παύλος Γερουλάνος με 59,1%. Βέβαια, κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μπορεί να υπολείπεται των αντιπάλων του στις περισσότερες κατηγορίες, αλλά έχει ένα ποσοστό κοντά στο 30% αναφορικά με την Παράσταση Νίκης, ενώ αξίζει να σημειωθεί για άλλη μια φορά ότι σύμφωνα και με την πολιτική και δημοσιογραφική ανάλυση της δημοσκόπησης, που δημοσιεύει το “Πρώτο Θέμα”, οι διαφορές μεταξύ των 3 υποψηφίων είναι μικρές και δείχνουν το απόλυτο ντέρμπι, ενώ η απροσδιοριστία της αριθμητικής και ποιοτικής σύνθεσης του εκλογικού σώματος που θα προσέλθει τελικά στις εσωκομματικές κάλπες επιτρέπει μόνο κάποια πολύ προσεκτικά συμπεράσματα.

Προτίμηση προέδρου στο ΚΙΝΑΛ – Πρώτος Γύρος

Στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που λένε «ναι ή μάλλον ναι θα ψηφίσουν» (εκλογικό σώμα 800.000):
  • Ανδρέας Λοβέρδος 37,9%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 26,8%
  • Γιώργος Παπανδρέου 19,1%
  • Παύλος Χρηστίδης 4,8%
  • Παύλος Γερουλάνος 3,1%
  • Χάρης Καστανίδης 2,9%

Στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που θα ψηφίσουν σίγουρα (εκλογικό σώμα 460.000):
  • Ανδρέας Λοβέρδος 33,6%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 27,8%
  • Γιώργος Παπανδρέου 25,7%
  • Παύλος Χρηστίδης 3,4%
  • Χάρης Καστανίδης 2,6%
  • Παύλος Γερουλάνος 2,3%

Στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ (ψήφισαν ή θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ) που θα ψηφίσουν σίγουρα (εκλογικό σώμα 270.000):
  • Νίκος Ανδρουλάκης 31,7%
  • Ανδρέας Λοβέρδος 31,1%
  • Γιώργος Παπανδρέου 25,2%
  • Χάρης Καστανίδης 2,5%
  • Παύλος Γερουλάνος 2%
  • Παύλος Χρηστίδης 1,8%
.

Δεύτερος Γύρος

Ανδρουλάκης εναντίον Λοβέρδου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 43,5% στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που λένε «ναι ή μάλλον ναι θα ψηφίσουν», 45,6% στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που θα ψηφίσουν σίγουρα και 47,4% στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ (ψήφισαν ή θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ) που θα ψηφίσουν σίγουρα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος λαμβάνει 49,3% στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που λένε «ναι ή μάλλον ναι θα ψηφίσουν», 45,5% στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που θα ψηφίσουν σίγουρα και 42,5% στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ (ψήφισαν ή θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ) που θα ψηφίσουν σίγουρα.

Παπανδρέου εναντίον Ανδρουλάκη

Ο Γιώργος Παπανδρέου λαμβάνει 29,1% στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που λένε «ναι ή μάλλον ναι θα ψηφίσουν», 37,3% στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που θα ψηφίσουν σίγουρα και 32,6% στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ (ψήφισαν ή θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ) που θα ψηφίσουν σίγουρα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 64,3% στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που λένε «ναι ή μάλλον ναι θα ψηφίσουν», 57,1% στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που θα ψηφίσουν σίγουρα και 61,3% στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ (ψήφισαν ή θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ) που θα ψηφίσουν σίγουρα.

Παπανδρέου εναντίον Λοβέρδου

Ο Γιώργος Παπανδρέου λαμβάνει 31% στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που λένε «ναι ή μάλλον ναι θα ψηφίσουν», 35,5% στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που θα ψηφίσουν σίγουρα και 34,4% στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ (ψήφισαν ή θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ) που θα ψηφίσουν σίγουρα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος λαμβάνει 62,4% στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που λένε «ναι ή μάλλον ναι θα ψηφίσουν», 56,7% στους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα που θα ψηφίσουν σίγουρα και 57,5% στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ (ψήφισαν ή θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ) που θα ψηφίσουν σίγουρα.

Παράσταση Νίκης

  1. Ανδρέας Λοβέρδος 37,8%
  2. Γιώργος Παπανδρέου 29,7%
  3. Νίκος Ανδρουλάκης 17,4%

Δημοτικότητα υποψηφίων

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των υποψηφίων μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ (ψήφισαν ή θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ) που θα ψηφίσουν σίγουρα:
  1. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 84,5% θετική/μάλλον θετική γνώμη
  2. Ο Ανδρέας Λοβέρδος 71%
  3. Ο Παύλος Γερουλάνος 59,1%
  4. Ο Παύλος Χρηστίδης 58,8%
  5. Ο Χάρης Καστανίδης 54,4%
  6. Ο Γιώργος Παπανδρέου 50,5%

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου